Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 apr 2012 - Anul XVII, nr. 85 (4990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ambasadorul Olandei: Patru cincimi din Parlament consideră că Schengen depinde de MCV

Miercuri, 11 Aprilie 2012 (17:17:15)

Ambasadorul agreat al Olandei, Matthijs van Bonzel, spune, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că patru cincimi din membrii Parlamentului de la Haga consideră că sunt necesare două rapoarte consecutive privind MCV pentru a indica faptul că România şi Bulgaria sunt pregătite de aderarea la Schengen.

Întrebat ce le răspunde oficialilor români care au pus pe seama situaţiei politice interne complicate din Olanda opoziţia Guvernului de la Haga faţă de aderarea României şi Bulgariei la Schengen, diplomatul a precizat: "Dacă vă uitaţi la situaţia din Parlament, avem o largă majoritate care susţine această linie, respectiv că avem nevoie de raportul MCV ca un indiciu pozitiv că putem spune «Da» aderării României şi Bulgariei la Schengen. Există o largă majoritate a parlamentarilor, cred că patru cincimi din parlamentari, care susţin poziţia Guvernului în acest caz, şi anume că sunt necesare două rapoarte consecutive privind MCV pentru a indica faptul că România şi Bulgaria sunt pregătite să adere la Schengen. Deci, nu este doar o chestiune legată de coaliţia care susţine Guvernul, este dincolo de această coaliţie. Trebuie, ca Guvern, să ne convingem noi înşine şi apoi să mergem în Parlament şi să convingem Parlamentul".

Ambasadorul explică şi procedura care va fi urmată la Haga pentru a stabili o poziţie privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

"Avem raportul MCV în iulie. Pe această bază, Guvernul va redacta o poziţie scrisă pe care o vom prezenta în Parlament. Parlamentul nostru dă un mandat Guvernului nostru înainte de Consiliul JAI din septembrie şi astfel Guvernul nostru va fi susţinut de Parlamentul nostru sau nu să se ducă la Bruxelles şi să spună «Da» sau «Nu» privind aderarea României la Schengen", a spus el.

Întrebat dacă se aşteaptă la o schimbare de atitudine a Guvernului de la Haga, van Bonzel spune: "Depinde totul de raportul MCV".

Pe de altă parte, ambasadorul s-a referit, răspunzând unei întrebări, şi la criticile legate de faptul că este nepotrivită crearea unei legături între MCV şi aderarea la Schengen.

"Noi credem că (MCV - n.r.) dă un indiciu clar pe baza unor criterii clare, comune, stabilite la nivel european despre progresul făcut în ţările care vor să adere la comunitatea Schengen. Pe această bază, putem să luăm o decizie. Aşa cum ştiţi, pentru aderarea la Schengen trebuie luată o decizie în unanimitate, ceea ce înseamnă că fiecare stat membru trebuie să tragă o concluzie proprie, bazată pe fapte. Faptele sunt atât de natură tehnică, precum şi legate de încrederea pe care o avem în funcţionarea sistemului statului. Pe aceste baze, trebuie să putem fi încrezători în sistemul autorităţilor ţării respective", a spus el.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorul Olandei: Patru cincimi din Parlament consideră că Schengen depinde de MCV.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambasadorul Olandei: Patru cincimi din Parlament consideră că Schengen depinde de MCV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei