Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 apr 2012 - Anul XVII, nr. 85 (4990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 11.000 de poliţişti vor lucra de Paşte pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice

Miercuri, 11 Aprilie 2012 (14:54:21)

Peste 11.000 de poliţişti din toată ţara vor lucra, zilnic, în perioada Sărbătorilor de Paşte, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi pentru apărarea patrimoniului public şi privat, informează Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

"Peste 11.000 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor curente necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zonele lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători, astfel: 7.868 de ordine publică, 1.253 poliţişti rutieri, 615 de la transporturi, 984 de investigaţii criminale, 416 de investigare a fraudelor şi 91 de la arme, explozivi şi substanţe periculoase", precizează MAI.

Vor acţiona peste 4.200 de patrule, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

Efectivele de poliţie rutieră vor acţiona pe 315 tronsoane de drumuri naţionale şi vor utiliza, în medie, zilnic, 668 de mijloace auto cu 396 aparate radar.
Structurile de poliţie transporturi vor asigura patrularea, în medie, a 325 trenuri de călători (cu precădere pe rutele către staţiunile montane şi litoral), precum şi a 317 staţii şi triaje de cale ferată.

Totodată, 78 de trenuri de marfă vor fi însoţite, pe durata deplasării, de către poliţişti. De asemenea, efectivele de poliţie transporturi vor patrula în 16 aerogări (internaţionale şi naţionale), precum şi în 29 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Pentru îndeplinirea sarcinilor ce revin Poliţiei Române, în perioada menţionată vor fi dispuse măsuri suplimentare la care vor fi angrenaţi 2.696 de poliţişti, dintre care 1.513 de ordine publică, 534 rutieri, 421 de investigaţii criminale, 228 din altele formaţiuni, care vor asigura un climat de ordine şi siguranţă publică în 35 de judeţe şi municipiul Bucureşti, pentru 256 de manifestări publice de amploare (cu participarea a peste o mie de persoane).

În perioada Sărbătorilor de Paşte vor avea loc manifestări religioase şi culturale, inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros şi cu un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele turistice şi de agrement, care impun adaptarea corespunzătoare a activităţilor desfăşurate de structurile Poliţiei Române.

"Astfel, dispozitivele de ordine şi siguranţă publică organizate de Poliţia Română în această perioadă sunt constituite în proximitatea a peste 14.500 de lăcaşuri de cult ortodoxe şi a peste 1.000 catolice (dintre care peste 600 sunt mânăstiri şi aproximativ 60, catedrale şi mari catedrale)", arată MAI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 11.000 de poliţişti vor lucra de Paşte pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 11.000 de poliţişti vor lucra de Paşte pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei