Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 apr 2012 - Anul XVII, nr. 85 (4990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ritli: Până la sfârşitul lunii trebuie să apară şi celelalte capitole din Legea sănătăţii

Miercuri, 11 Aprilie 2012 (16:24:30)

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladisalu, estimează că până la sfârşitul lunii aprilie vor fi gata şi celelalte capitole ale Legii sănătăţii, în prezent fiind în dezbatere pe forum doar capitolul "Spitale".

"Trebuia să apară şi celelalte capitole. La sfârşitul lunii, întreaga lege trebuie să apară", a răspus ministrul Ritli, întrebat ce părere are despre declaraţia preşedintelui Traian Băsescu privind Legea sănătăţii.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să lanseze mai repede în dezbatere publică noua lege a sănătăţii, el avertizând asupra riscului ca actualul sistem de sănătate să se prăbuşească în timp ce autorităţile îşi acordă termene largi pentru a privi la proiectul de lege. "Dacă tot vorbim de responsabilitate, am înţeles că ne-am luat termene largi să privim în continuare la legea sănătăţii. Priviţi, priviţi la această lege până când se va prăbuşi actualul sistem de sănătate. Recomandarea mea este că poate scurtaţi termenul şi poate lansaţi mai repede legea în dezbatere", a declarat, marţi seară, şeful statului, adresându-se membrilor Guvernului, prezenţi la ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Mediului, Attila Korodi.

"Da, avem pe forum un singur capitol, «Spitalele». Dar până la sfârşitul lunii trebuie apară întreaga lege", a afirmat, miercuri minsitrul Ritli.

Proiectul noii Legi a sănătăţii ar putea fi finalizat până la sfârşitul lunii aprilie, urmând să intre în dezbatere publică, a anunţat, recent, la Suceava, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli. El afirma, într-o conferinţă de presă, că o formă a proiectului noii legi a sănătăţii, care să poată fi discutată într-o manieră corespunzătoare, în dezbatere publică, va putea fi realizată până la sfârşitul acestei luni.

El spunea că dacă proiectul de lege anterior a fost mai "amplu", "mai radical în a aduce sistemul privat în gestionarea fondului public", în prezent s-a ales o altă variantă, astfel încât să existe un echilibru pe acest segment. "Dacă proiectul de lege cadru anterior a fost mai amplu, mai radical în a aduce sistemul privat în gestionarea fondului public, şi văzând că această formă nu este agreată de populaţie şi de profesionişti, noi am mers pe o altă variantă, respectiv să fie un echilibru între acest segment, chiar populaţia să hotărască care să fie ponderea între public şi privat", explica Ritli.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ritli: Până la sfârşitul lunii trebuie să apară şi celelalte capitole din Legea sănătăţii.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ritli: Până la sfârşitul lunii trebuie să apară şi celelalte capitole din Legea sănătăţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei