Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 apr 2012 - Anul XVII, nr. 85 (4990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Scandal şi cătuşe

Individul care a fugit de la percheziţie, în timp ce poliţiştii erau atacaţi, s-a predat ieri procurorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Individul care a fugit luni dimineaţă în timp ce poliţiştii care-i percheziţionau gospodăria din satul Hancea, comuna Vereşti, au fost atacaţi de zeci de romi cu pietre şi benzină, s-a predat ieri, în jurul prânzului, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Respectivul, Cezar Stănescu (31 de ani), este acuzat că este implicat într-o reţea de traficanţi de maşini de lux furate din străinătate. De altfel, în curtea acestuia s-au găsit în urma percheziţiei de la începutul acestei săptămâni trei maşini despre care există date certe că ar fi fost furate de pe teritoriul unor state europene, un BMW X6, un BMW X5 şi un BMW seria 5.

Stănescu a primit ieri ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, în cursul zilei de astăzi urmând ca anchetatorii să decidă dacă vor cere luarea unei măsuri preventive împotriva suspectului.

Tânărul din Vereşti este acuzat în prezent de înşelăciune, după ce a vândut două maşini de lux furate.

Tot, ieri, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au fost aduşi pe rând, după ce şi-au petrecut noaptea în arestul poliţiei, alţi doi suspecţi în acest caz, Mihăiţă Musteaţă (37 de ani), un afacerist din Dumbrăveni, în curtea căruia s-au găsit alte două maşini suspecte, un BMW X 6 şi un Volvo V60, şi Cristian Pamparău (25 de ani), din aceeaşi localitate.

După ce au fost audiaţi, cei doi au fost lăsaţi să se întoarcă acasă, însă au primit interdicţie de a părăsi localitate de domiciliu până la finalizarea cercetărilor, fiind obligaţi să respecte şi un orar zilnic în care să se prezinte la postul de poliţie din comună, precum şi să nu ia legătura cu ceilalţi suspecţi.

Musteaţă şi Pamparău, susţin surse judiciare, l-au ajutat pe Cezar Stănescu să vândă cele două maşini furate, fiind vorba de un BMW X6 şi un Mercedes C 220, ridicate luni de la cumpărătorii lor de bună credinţă din Iaşi, respectiv Suceava.

În toată această poveste, susţin poliţiştii, ar fi implicat şi un anume Neculai Pavăl (44 de ani), acesta fiind cercetat în libertate pentru uz de fals. 

Anchetatorii au informaţii că cei patru suspecţi sunt doar o verigă într-o reţea mult mai mare de trafic cu maşini de lux furate, aşteptând acum date de la poliţiştii din alte ţări implicaţi în investigarea acestui gen de infracţiuni.

 

Şapte maşini în valoare de 250.000 de euro, ridicate de poliţişti

Ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale au ridicat luni, în urma a şase percheziţii, nu mai puţin de şapte maşini de lux, în valoare de circa 250.000 de euro, suspecte a fi furate din străinătate.

Potrivit anchetatorilor, până în prezent s-a stabilit cu certitudine că patru dintre autoturismele în cauză erau furate din străinătate. Cele două maşini recuperate de la cumpărătorii de bună credinţă, BMW-ul X6 şi Mercedes-ul C220, figurau furate din Italia, respectiv Germania.

Un Volvo V60 găsit în urma percheziţiei la afaceristul din Dumbrăveni a fost închiriat din Italia, fără a mai fi restituit, iar un BMW X5, din curtea lui Cezar Stănescu, a fost reclamat ca furat tot din Italia.

„Celelalte maşini prezintă suspiciuni de contrafacere la şasiu, urmând a fi dispuse constatări tehnico – ştiinţifice şi alte verificări prin canalele de cooperare poliţienească internaţionale pentru clarificarea situaţiei juridice a acestora”, se arăta într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Cine sunt cei care i-au atacat pe mascaţii poliţiei?

La percheziţia din casa lui Cezar Stănescu din satul Hancea, comuna Vereşti, aşa cum v-am informat în ediţia de ieri, poliţiştii au fost atacaţi cu pietre, pavele, borcane, de câteva zeci de romi care au înconjurat casa.

La un moment dat, unul dintre atacatori a aruncat o sticlă cu benzină în casă, încercând să dea foc.

Poliţiştii au ripostat cu sprayurile iritant lacrimogene, iar unul dintre ei a tras un foc de armă în plan vertical.

De la Suceava, au ajuns întăriri, iar pentru răspândirea scandalagiilor s-au folosit grenade cu gaze lacrimogene.  

În urma atacului, un poliţist a ajuns la spital cu arcada spartă, iar Cezar Stănescu, suspectul a cărui locuinţă era percheziţionată, a dispărut.

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz şi încearcă acum să-i identifice pe scandalagii, aceştia urmând să fie puşi sub acuzare pentru ultraj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individul care a fugit de la percheziţie, în timp ce poliţiştii erau atacaţi, s-a predat ieri procurorilor.
 Vizualizări articol: 1007 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Individul care a fugit de la percheziţie, în timp ce poliţiştii erau atacaţi, s-a predat ieri procurorilor4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RROMI trimis de
(12 apr 2012, 07:17:49
Nu ma mira faptul ca o trupa de politisti a luat bataie de la niste tigani cocliti, ci ma mira faptul ca inca multi jurnalisti nu stiu ca aceasta etnie se numeste rroma, cu 2 de "r". Bine, cel mai corect e "tigan" dar ce sa-i faci daca predecesorii nostrii din FSN au hotarat sa-i numeasca rromi?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei