Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mar 2012 - Anul XVII, nr. 74 (4979)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Florea: Cei de la UMF trebuia să închidă uşile în faţa premierului şi să rezolve singuri problemele

Joi, 29 Martie 2012 (19:05:11)

Primarul Târgu Mureşului, Dorin Florea, declară, referitor la HG privind UMF, că "politicieni obosiţi" şi-au promovat interesele ca "soluţie pentru un mandat electoral", iar reprezentanţii universităţii ar fi trebuit să închidă uşile şi să-l informeze pe premier că îşi pot rezolva probleme singuri.

Dorin Florea a spus, joi, într-o conferinţă de presă, că Hotărârea de Guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) nu era necesară, afirmând că "unii şi-au luat laurii unei victorii jalnice" şi, printr-o "soluţie pentru un mandat electoral", au "umilit" medicii români şi maghiari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În opinia lui Florea, întreg judeţul Mureş a fost văzut în ultimii ani drept "o feudă a unora care mai mult sau mai puţin şi-au slujit doar interesele personale sau de grup", motiv pentru care "nu a contat niciodată", adăugând că responsabilii locali trebuie să îşi impună soluţiile.

În acest context, Florea a apreciat că Hotărârea de Guvern privind UMF Târgu Mureş nu era necesară şi că "imixtiunile grosolane" din partea politicului "au umplut paharul".

"Mă îngrijorează situaţia care s-a făcut prin HG la UMF. Nu era apanajul HG, ci al românilor şi maghiarilor să rezolve problema. Mă îngrijorează, este un eşec de proporţii în modul în care se gestionează problemele administrative ale judeţului, ca şi cum Mureşul ar fi apendicele interesului cuiva. (...) Românii şi maghiarii au scris ei, cu mânuţa lor, abordarea acestei universităţi multiculturale, cu linii de predare în română şi maghiară. Nu era nevoie, neapărat necesar, să vii să fluturi acasă şi să-ţi iei laurii unei victorii jalnice că «am obţinut prin Hotărâre de Guvern». Nu! N-avem nevoie la Târgu Mureş de soluţii pentru mandat electoral, avem nevoie de soluţii durabile - ce-şi fac românii şi maghiarii cu mâna lor, cu capul lor, vă dau în scris că e pentru 100 de ani, nu pentru un mandat al unui partid politic. De aceea consider că au fost umiliţi medicii de acolo, şi români, şi maghiari când nu s-a aşteptat şi regret că premierul nu m-a consultat asupra strategiei pe care a adoptat-o prin HG", a spus Florea.

Potrivit acestuia, "aceiaşi politicieni obosiţi" şi-au promovat şi de această dată interesele, ca "soluţie pentru un mandat electoral", el menţionându-i pe liderii UDMR Marko Bela, Kelemen Hunor şi Borbely Laszlo.

Potrivit lui Florea, ar fi trebuit ca reprezentanţii UMF "să închidă uşile" şi să le spună premierului Mihai Răzvan Ungureanu şi vicepremierului Marko Bela că sunt capabili să-şi rezolve singuri problemele.

El a adăugat că lansează în acest sens "Alianţa pentru Mureş, care să concentreze o echipă administrativă, fără derapaje politicianiste" şi care să fie capabilă să le ofere încredere locuitorilor oraşului şi din judeţ.

Proiectul hotărârii prin care la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu-Mureş sunt înfiinţate linii cu predare în limba maghiară a fost aprobat recent de către Guvern.

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, susţinea că prin acest act normativ nu este "inventat" niciun program nou de studii şi că Guvernul doar pune în aplicare prevederile Legii educaţiei, în caz contrar riscând să fie acuzat de "abuz în funcţie".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, declara anterior că, dacă Guvernul va adopta hotărârea pentru înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară la UMF Târgu Mureş, susţinută de UDMR, el este în favoarea depunerii unei moţiuni de cenzură de către USL.

Şi liderul grupului PSD din Cameră, Mircea Duşa, declarase că opoziţia va ataca în contensios administrativ HG privind UMF Târgu Mureş după publicarea în Monitorul Oficial şi va cere ca aceasta să nu aibă efecte până la pronunţarea pe fond, apreciind că soluţia este cea mai sigură şi simplă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Florea: Cei de la UMF trebuia să închidă uşile în faţa premierului şi să rezolve singuri problemele.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Florea: Cei de la UMF trebuia să închidă uşile în faţa premierului şi să rezolve singuri problemele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei