Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mar 2012 - Anul XVII, nr. 74 (4979)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deputatul Mihail Boldea, huiduit de trecători în momentul în care a ieşit de la DNA Galaţi

Joi, 29 Martie 2012 (17:30:48)

Deputatul Mihail Boldea a ieşit, joi după-amiză, de la DNA Galaţi, după aproximativ şapte ore de audieri, iar în momentul în care a fost scos din sediu a fost huiduit de oamenii care se aflau în Piaţa Centrală, transmite corespondentul MEDIAFAX

În jurul orei 16.45, Mihai Boldea a ieşit de la DNA Galaţi, după aproximativ şapte ore de audieri.

În momentul în care a fost scos de la audieri, Boldea a fost huiduit de oamenii care se aflau în Piaţa Centrală, acolo unde îşi are sediul Serviciul teritorial Galaţi al DNA.

De la DNA, Mihail Boldea a fost dus în arestul Poliţiei Judeţene Galaţi.

Surse apropiate anchetatorilor au confirmat faptul că Boldea ar fost pus sub învinuire de către procurori în afacerea Aviasan.

Primul scandal major în care a fost vehiculat numele lui Mihail Boldea a fost intitulat de presa locală "Afacerea Aviasan". În acest caz, aproximativ 40 de hectare care aparţinuseră unui aeroport utilitar din Galaţi au intrat în proprietatea unor personaje controversate care aveau legături şi cu liderul PC Galaţi, Eugen Durbacă, afacerea derulându-se prin Biroul Notarial "Ciucă & Asociaţii", care se regăseşte şi în actualul dosar al lui Boldea. În acest dosar apare şi numele ginerelui lui Durbacă, Mircea Marosy.

Miercuri, deputatul Mihail Boldea, cercetat într-un dosar de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional, a fost audiat timp de aproximativ două ore de către procurorii DIICOT Galaţi.

La ieşirea din sediul DIICOT, avocatul deputatului gălăţean, George Moloman, a declarat că s-au discutat chestiuni procedurale şi că i-au fost prezentate clientului său faptele pentru care este învinuit.

"I s-au prezentat toate faptele pentru care este învinuit, în drept şi fapt. După ce i s-a citit această punere în mişcare a acţiunii penale, bineînţeles că am solicitat un termen prin care să ne pregătim apărarea. Ne va anunţa domnul procuror telefonic când se va stabili termenul", a declarat Moloman.

El a mai spus că, la solicitarea clientului său, a fost depusă o cerere prin care s-a cerut ca dosarul să fie preluat de structura centrală a DIICOT.

Instanţa supremă a confirmat, marţi, mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile emis în 22 martie pe numele deputatului Mihail Boldea, acesta fiind dus în arestul IPJ Galaţi. Decizia instanţei supreme de arestare preventivă a deputatului Mihail Boldea a fost contestată cu recurs, care va fi judecat în 2 aprilie, la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Deputatul, care în 17 martie a părăsit România, fiind localizat apoi în Kenya, a fost adus în ţară marţi, cu o cursă KLM de la Amsterdam, fiind preluat de o escortă a Poliţiei de la Aeroportul Otopeni şi dus direct la instanţa supremă, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), sunt date şi indicii rezonabile în legătură cu participaţia penală a deputatului Mihail Boldea, în perioada 2006 - 2011, în obţinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare ale unor imobile, ascunzând situaţia juridică reală a acestora ori existenţei unor convenţii comerciale în ceea ce priveşte bunurile.

Pentru obţinerea foloaselor materiale injuste, în perioada 2006 - 2008, deputatul Boldea ar fi constituit un grup infracţional organizat împreună cu Mihaela Cristina Bolboceanu - avocat în cadrul Baroului Galaţi, Aurica Maria Luchiniuc - membru în cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi şi fost subprefect al judeţului Galaţi, Elena Petrea - secretar în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură "Boldea Mihail" şi Tănase Petrică.

Potrivit DIICOT, în acest caz Mihail Boldea este cercetat pentru că ar fi determinat alte persoane să falsifice o serie de documente oficiale, respectiv patru hotărâri, patru expertize judiciare, adrese ca fiind emise de Primăria municipiului Galaţi, de la Arhivele Naţionale - Direcţia Judeţeană Galaţi sau de la Trezoreria municipiului Galaţi. Ulterior, aceste documente au fost folosite în faţa instanţelor de judecată ori a altor instituţii şi autorităţi în vederea obţinerii, în mod fraudulos, a dreptului de proprietate asupra unui număr de nouă imobile din municipiul Galaţi.

Astfel, ar fi fost atestate fapte sau împrejurări necorespunzătoare cu adevărul, respectiv s-au pronunţat hotărâri judecătoreşti ori s-au efectuat menţiuni în registrele Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi.

În acest dosar au mai fost arestaţi preventiv Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatură al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vrânceanu, Sava Lucian Mirică, Carmen Mirică, Ştefan Lazăr şi Aura Luchiniuc. Avocata Mihaela Bolboceanu a primit interdicţie de a părăsi localitatea.

Procurorii DIICOT Galaţi au început urmărirea penală şi împotriva lui George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, şi a tatălui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spălare de bani. Anchetatorii spun că Mihail Boldea, în urmă cu o lună, şi-a vândut casa în care locuia tatălui său şi i-a donat trei apartamente lui Ştefan Boldea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Mihail Boldea, huiduit de trecători în momentul în care a ieşit de la DNA Galaţi.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Mihail Boldea, huiduit de trecători în momentul în care a ieşit de la DNA Galaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei