Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mar 2012 - Anul XVII, nr. 74 (4979)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duţă: Principalul motiv pentru care medicii pleacă este faptul că în spitale se intră pe pile

Joi, 29 Martie 2012 (17:28:36)

Principalul motiv pentru care medicii pleacă este faptul că ei nu mai au loc în spitale, deoarece accesul se face "numai dacă au pile", iar caracatiţele din jurul şefilor de clinici nu îi lasă pe tineri să intre, a declarat, joi, la Mediafax Talks about Health Reform, preşedintele CNAS, Lucian Duţă.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a spus că deficitul de medici, mai ales în spitale, are mai multe componente şi poate fi justificat din mai multe unghiuri.

"Întrebarea este de ce pleacă. Nu cumva pleacă şi pentru că nu mai au loc în spitale? În care accesul se face numai dacă au pile? Principalul motiv pentru care pleacă este lipsa posibilităţii de intrare în spital în mod transparent şi pe baza cunoştinţelor. De aceea există deficitul.(...) Am să vă spun cum funcţionează sistemul în acest moment, cu adevărate grupuri de interese care nu au legătură cu medicina. Aceste caracatiţe care se învârt în jurul şefilor de clinici şi nu lasă tinerii să intre", a spus Lucian Duţă, atrăgând atenţia că este necesară o reformă şi la nivelul învăţământului universitar.

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat că este un flux foarte mare de medici şi a recunoscut că, din păcate, există şi un flux de migrare.

"Între 3.000 şi 5.000 de medici pleacă anual. Încercăm să fim la zi şi ţinem cont în special la rezidenţiat de specializările în care există deficit. Acesta a fost motivul pentru care am făcut a doua sesiune de rezidenţiat. Neonatologia, pediatria încep să devină specialităţi cu probleme. Am încercat să atragem tineri care vor aceste specialităţi", a spus Ritli Ladislau.

La conferinţa Mediafax Talks about Health Reform au vorbit despre noul concept de organizare a spitalelor şi sistemul asigurărilor, propuse în proiectul legii sănătăţii, ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă şi secretarul de stat Vasile Cepoi, precum şi reprezentanţi ai pacienţilor, ai companiilor private de asigurări şi ai producătorilor de medicamente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duţă: Principalul motiv pentru care medicii pleacă este faptul că în spitale se intră pe pile.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duţă: Principalul motiv pentru care medicii pleacă este faptul că în spitale se intră pe pile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei