Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mar 2012 - Anul XVII, nr. 74 (4979)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lista scurtă de manageri privaţi, redactată până la 30 aprilie-15 mai;CE Oltenia intră în primul val

Joi, 29 Martie 2012 (16:16:53)

Lista scurtă de manageri privaţi la Hidroelectrica, Oltchim şi Romarm va fi definitivată până la 30 aprilie, iar cea pentru Electrica Furnizare va fi redactată până la 15 mai, etapă urmată imediat de numirea noilor directori, printre companiile cu management privat figurând însă şi Complexul Oltenia

Pentru Complexul Energetic Oltenia, lista scurtă cu propuneri de candidaţi va fi finalizată tot până la 15 mai, se arată într-un document guvernamental.

În cazul Hidroelectrica, Oltchim și Romarm, lista va fi realizată de către firma de headhunting Egon Zehnder, în timp ce firma de recrutare a managerilor pentru Electrica Furnizare și Complexul Energetic Oltenia va fi selectată în perioada imediată.

Înfiinţarea Complexul Energetic Oltenia a fost recent autorizată de Consiliul Concurenţei, la sfârşitul lunii februarie, companie formată prin fuziunea dintre Complexul Energetic Craiova, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO).

Dintre aceste patru societăţi care fuzionează, pe lista primele companii cu manager privat, convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), se afla doar SNLO, nu şi cele trei complexe energetice. Urmare a fuziunii şi introducerii pe listă a Complexului Oltenia, viitorul manager privat va conduce nu doar Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, ci şi complexele energetice Craiova, Rovinari şi Turceni.

"Lista scurtă cuprinzând propunerile de directori generali va fi realizată până la 30 aprilie 2012 pentru Hidroelectrica, Oltchim și Romarm și până la 15 mai 2012 pentru Electrica Furnizare și Complexul Oltenia. Numirea directorilor generali de către consiliile de administraţie ale companiilor va fi efectuată imediat după lista scurtă", se arată în documentul citat.

În urmă cu două săptămâni, ministrul Economiei, Lucian Bode, a anunţat că Oltchim, Romarm şi Hidroelectrica vor fi primele companii de stat care vor avea management privat, după care va urma Electrica Furnizare. El nu a inclus atunci şi Complexul Energetic Oltenia pe această listă.

Pe lista companiilor care vor avea manageri privaţi, convenită cu FMI, se mai află Poşta Română, Tarom, Electrificare CFR, CFR SA, CFR Călători, Nuclearelectrica, Transgaz, Transelectrica, Romgaz şi Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lista scurtă de manageri privaţi, redactată până la 30 aprilie-15 mai;CE Oltenia intră în primul val.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lista scurtă de manageri privaţi, redactată până la 30 aprilie-15 mai;CE Oltenia intră în primul val0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei