Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mar 2012 - Anul XVII, nr. 74 (4979)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isărescu: Reîntregirea salariilor va avea un impact limitat dacă se respectă ţinta de deficit

Joi, 29 Martie 2012 (17:27:25)

Reîntregirea salariilor ar putea duce la refacerea graduală a cererii interne şi va avea un impact limitat dacă ţinta bugetară convenită cu FMI va fi respectată, aşa cum au anunţat autorităţile, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Întrebat dacă majorarea salariilor ar trebui inclusă în categoria riscurilor electorale sau într-un proces de refacere graduală a cererii interne, Isărescu a afirmat că ar opta mai degrabă pentru a doua variantă, riscurile electorale fiind menţionate într-un registru mai larg.

"Am înţeles că această recuperare bugetară, în consonanţă cu faptul că atunci când a fost acceptată de Curtea Constituţională s-a vorbit de caracterul temporar, că această recuperare se face cu respectarea ţintelor bugetare convenite cu FMI. Dacă acest lucru este respectat, atunci impactul este limitat", a spus Isărescu.

Ţinta de deficit bugetar stabiltă de autorităţi pentru acest an este de 1,9% din PIB pe metodologia cash şi 3% pe standarde europene. La finele lunii februarie, bugetul general înregistra un deficit de 2,7 miliarde lei, reprezentând 0,44% din Produsul Intern Brut (PIB).

Surse oficiale au declarat pe 9 martie că premierul Ungureanu i-a transmis guvernatorului BNR că intenţionează să majoreze salariile bugetarilor, cu un cuantum care urmează să fie stabilit, Isărescu spunându-i că aceasta este exclusiv decizia Guvernului şi că pe el îl interesează creşterea consumului.

Potrivit suselor, una dintre variantele aflate în analiză este ca pierderea salarială în sectorul bugetar să fie recuperată în etape, dintre care una aplicată începând cu luna iunie, iar restul banilor să fie acordaţi ulterior.

După reducerea salariilor cu 25% în iulie 2010, bugetarii au beneficiat anul trecut de o majorare salarială cu 15%, iar pentru refacerea completă a veniturilor iniţiale ar mai fi necesară o creştere cu circa 16%.

Primul care a vorbit despre majorarea salariilor bugetarilor a fost preşedintele Traian Băsescu, care a spus în Parlamen că puterea are datoria de a găsi soluţii ca în jurul datei de 1 iunie să fie "reîntregite" salariile bugetarilor.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isărescu: Reîntregirea salariilor va avea un impact limitat dacă se respectă ţinta de deficit.
 Vizualizări articol: 402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isărescu: Reîntregirea salariilor va avea un impact limitat dacă se respectă ţinta de deficit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei