Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mar 2012 - Anul XVII, nr. 74 (4979)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cura de primăvară cu sevă de mesteacăn

Seva de mesteacăn este cunoscută din vechime, încă de pe vremea celţilor. Popoarele din emisfera nordica a globului au numit-o in fel şi chip (“băutura zeilor”, “elixirul magic al şamanilor”, “esenţa vieţii”, “laptele arborelui” sau “sângele mesteacănului”), toate denumirile sugerând puterile vindecătoare ale licorii. Dincolo de poezia denumirilor şi a diverselor credinţe populare există o certitudine clară: seva de mesteacăn este eficientă în bolile de rinichi, artrită, cistită, celulită, calviţie, psoriazis, obezitate şi cancer. De fapt, seva conţine un amestec uşor asimilabil de către organismul uman format din glucoză, fructoză, aminoacizi, derivaţi terpenici, vitamina C şi o serie întreagă de minerale valoroase: calciu, fosfor, magneziu, mangan, zinc, sodiu şi fier. Seva se recoltează numai primăvara, în lunile aprilie si mai, din trunchiurile de mesteacăn şi se administrează după reţete şi perioade diferite în cazul fiecărei boli. Nu ştim dacă v-am convins de beneficiile folosirii sevei, dar dacă suferiţi de vreo boală prezentată mai sus ar trebui să încercaţi. Un material mai cuprinzător despre acest subiect găsiţi mai jos.

Ce vindecă cura cu seva de mesteacăn?

 

Intoxicarea organismului

Dezintoxicarea se produce mai ales prin eliminarea acidului uric şi a ureei din organism, precum şi în cazurile de hiperazotemie. În urma curei cu seva de mesteacăn se poate constată de asemenea o reducere a valorilor excesive ale creatinei şi creatininei. Excesul de compuşi nocivi din sânge şi limfa este eliminat gradat şi într-o manieră blândă în urma unei astfel de cure. Pentru o cura de dezintoxicare cu efecte excepţionale este indicat să se consume pe întreaga durată a curei numai crudităţi (“hrana vie”) insistând pe folosirea salatelor proaspete de păpădie, măcriş si salata verde, dar şi pe consumul legumelor şi fructelor proaspete. Seva va fi utilizată doar dimineaţa, în doza de 500 ml. O cura poate să dureze 20 zile. Acest mod de utilizare a sevei aduce efecte rapide şi în cazurile de gută şi obezitate, reduce colesterolul negativ. Având un puternic efect depurativ şi diuretic trebuie să ne aşteptăm să eliminăm o cantitate considerabil amplificată de urina şi să resimţim la început o uşoară senzaţie de ameţeală.

 

Artroză

Efectele antiinflamatoare şi tonice ale sevei se simt după primele 3-4 zile de utilizare. Este foarte important atât în cazul artrozelor, cât şi al afecţiunilor reumatice să se menţină un regim alimentar mai sever (de preferat fără carne şi zahăr) în care se vor include multe verdeţuri proaspete. Se va consuma o cantitate de 500-1000 ml de sevă zilnic, dimineaţa, pe stomacul gol. Simultan, pentru accelerarea vindecării se va folosi sublingual un amestec de plante antiinflamatoare şi depurative: frunze de mesteacăn (Betula pendula), frunze de frasin (Fraxinus excelsior), rădăcină de brusture (Arctium lappa), frunze de anghinare (Cynara scolymus).

MOISOIU MIHAI MARIUS
PSIHOLOG
TERAPEUT - TERAPII ALTERNATIVE
TEL: 0753937223
WWW.DIAGNOSTICPEIRIS.RO
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cura de primăvară cu sevă de mesteacăn.
 Vizualizări articol: 1694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Cura de primăvară cu sevă de mesteacăn4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei