Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mar 2012 - Anul XVII, nr. 74 (4979)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ciprian Dobre va cere în contencios administrativ anularea HG privind UMF Târgu Mureş

Joi, 29 Martie 2012 (16:29:55)

Deputatul PNL de Mureş Ciprian Dobre susţine că va cere în contencios administrativ anularea Hotărârii de Guvern privind UMF Târgu Mureş, arătând că toţi cetăţenii care doresc să facă acest gest vor avea posibilitatea să o facă, preluând plângerea de pe site-ul PNL Mureş.

Deputatul PNL de Mureş Ciprian Dobre a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că va da în judecată Executivul, în instanţa de contencios administrativ, pentru "abuzul" legat de Hotărârea de Guvern privitoare la UMF Târgu Mureş şi că va cere anularea actului respectiv şi suspendarea aplicării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am hotărât împreună cu colegii mei, în cursul zilei de ieri ( miercuri - n.r.), iar eu voi fi primul care voi semna o cerere de chemare în judecată a Guvernului României, cerere care o vom depune la Curtea de Apel Târgu Mureş, secţia de contencios administrativ, prin care vom cere anularea HG dată de premierul Ungureanu şi suspendarea de îndată a efectelor acestei HG", a spus Dobre.

El a arătat că toţi cetăţenii care doresc să facă acest gest vor avea posibilitatea să o facă, preluând plângerea de pe site-ul PNL Mureş.

"Această cerere o redactăm şi o încărcăm pe site-ul nostru şi de acolo va putea fi descărcată, dacă cineva doreşte şi îmbrăţişează motivele de fapt şi de drept pe care le vom expune. Se poate completa cu numele, domiciliul şi semnătura în original şi se va putea depune la instanţa de contencios administrativ. Taxa de timbru este patru lei, iar cea de timbru judiciar 0,15 lei. Cererea va sta la dispoziţia tuturor cetăţenilor români, care o vor putea trimite prin poştă pe adresa Curţii de Apel şi va fi, în primul rând, poziţia cetăţenilor români faţă de abuzul fără precedent în istoria modernă a României - înfiinţarea unei facultăţi fără acordul Senatului universităţii. Orice cetăţean român poate să semneze şi să depună această cerere. Un tabel pentru susţinerea cererii va fi şi la sediul PNL Mureş", a spus Dobre.

El a precizat că orice cetăţean care doreşte va putea da în judecată Guvernul pentru "abuzul" de la UMF Târgu Mureş, fără să fie nevoie să justifice un interes legitim, fiind vorba de un "interes public" legat de universitate.

Dobre a adăugat că cere sprijinul societăţii civile şi al presei pentru a mediatiza iniţiativa de chemare în judecată a Executivului, care a emis o Hotărâre de Guvern nelegală şi care încalcă prevederile Legii Educaţiei 1/2011, referitoare la principiile autonomiei universitare şi asigurării calităţii în educaţie, precum şi articolul 32 aliniatul 6 din Constituţia României, care afirmă că în România autonomia universitară este garantată.

"Această palmă pe obrazul şcolii româneşti pe care PDL şi premierul au dat-o în această săptămână sperăm să se întoarcă. E rândul cetăţenilor români să protesteze prin orice mijloc legal şi legitim", a spus Dobre.

El a adăugat că "nu poate fi trecută cu vederea la nesfârşit" practica promovării unor acte guvernamentale.

"PDL e practic sechestrat de un alt partener de la guvernare şi acţionează fără discernământ", a spus Dobre, afirmând că prin HG referitoare la UMF Târgu Mureş "s-a decapitat structura de conducere a universităţii, s-a înfiinţat o facultate de medicină exclusiv maghiară şi s-a expus universitatea la un risc major", de a avea o facultate care să nu corespundă criteriilor de calitate ARACIS, motiv pentru care USL a anunţat moţiune de cenzură pe acest subiect.

Calendarul depunerii moţiunii de cenzură referitoare la HG privind UMF Târgu Mureş urmează să fie stabilit, iar în redactarea acesteia va trebui să se aibă în vedere toate părerile exprimate de mediul universitar şi studenţi, pe acest subiect, a spus Dobre.

Proiectul hotărârii prin care la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu-Mureş sunt înfiinţate linii cu predare în limba maghiară a fost aprobat recent de către Guvern.

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, susţinea că prin acest act normativ nu este "inventat" niciun program nou de studii şi că Guvernul doar pune în aplicare prevederile Legii educaţiei, în caz contrar riscând să fie acuzat de "abuz în funcţie".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, declara anterior că, dacă Guvernul va adopta hotărârea pentru înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară la UMF Târgu Mureş, susţinută de UDMR, el este în favoarea depunerii unei moţiuni de cenzură de către USL.

Şi liderul grupului PSD din Cameră, Mircea Duşa, declarase că opoziţia va ataca în contensios administrativ HG privind UMF Târgu Mureş după publicarea în Monitorul Oficial şi va cere ca aceasta să nu aibă efecte până la pronunţarea pe fond, apreciind că soluţia este cea mai sigură şi simplă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciprian Dobre va cere în contencios administrativ anularea HG privind UMF Târgu Mureş.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciprian Dobre va cere în contencios administrativ anularea HG privind UMF Târgu Mureş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei