Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mar 2012 - Anul XVII, nr. 65 (4970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Triajul gării argeşene Goleşti, cuprins de flăcări după ce un incendu de mirişte s-a extins la şine

Luni, 19 Martie 2012 (18:23:56)

Triajul gării argeşene Goleşti a fost cuprins de flăcări, luni, după ce un incendiu de mirişte s-a extins la calea ferată, peste 800 de traverse ce susţineau şinele şi zona de manevre pentru locomotive fiind afectate de foc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Transporturi Feroviare Argeş, flăcările au mistuit trei hectare de mirişte şi traversele de cale ferată pe o lungime de un kilometru, iar pompierii militari au intervenit cu trei autospeciale, acţiunea fiind extrem de grea din cauza vântului puternic.

Traficul feroviar nu a fost afectat, dar 200 de vagoane şi cisterne aflate pe liniile din zonă au fost în pericol la un moment dat să fie cuprinse de flăcări.

"Estimativ, 700-800 de traverse de lemn, traverse speciale de la schimbătorii de cale sunt afectate şi urmează să facem o verificare. A fost un incendiu care s-a propagat de la vegetaţia din vecinătate. Nu este afectat traficul feroviar, dar au fost puse în pericol vagoanele şi cisternele de pe liniile 4, 5, 6, 7, sunt cisterne cu produse petroliere şi vagoane cu caroseria din lemn cu alte mărfuri. Cineva a dat foc la vegetaţia uscată, nu a supravegheat focul, asta s-a întîmplat", a declarat şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Argeş, comisar şef Alexandru Doroftei.

Peste o sută de persoane, pompieri, poliţişti şi ceferişti, s-au luptat cu flăcările, iar circulaţia trenurilor a fost restricţionată, desfăşurându-se cu viteză limitată.

La ora transmiterii acestei ştiri, focul a fost stins, după aproape două ore de intervenţie, poliţiştii încercând să identifice persoana care a provocat incendiul.

Tot luni, peste 20 de hectare de vegetaţie uscată şi două hectare de pădure au ars în satul Burluşi, comuna Tigveni, judeţul Argeş, acesta fiind al doilea incendiu de vegetaţie uscată izbucnit în ultimele 24 de ore.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Voluntar de Pompieri Tigveni, în prima fază au intervenit pompierii voluntari din comună şi localnicii, iar în momentul în care s-a constatat că flăcările se extindeau la copacii din pădurea din apropiere au fost chemaţi pompierii de la ISU Argeş.

Incendiul a fost stins după o intervenţie care a durat circa trei ore.

Incendiul de la Goleşti este al doilea eveniment de amploare din ultimele 24 de ore din judeţul Argeş, după ce duminică seară cinci case şi 12 anexe gospodăreşti au ars, provocând pagube în valoare de 80.000 de lei, iar vegetaţia uscată de pe aproximativ cinci hectare a fost distrusă în satul Blaj, comuna Tigveni, tot în urma unui incendiu de vegetaţie uscată scăpat de sub control.

În ultimele trei zile, pompierii militari au intervenit la peste o sută de incendii de mirişte, sancţiunile date persoanelor identificate că au provocat prin neglijenţă şi imprudentă incendii depăşind 40.000 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Triajul gării argeşene Goleşti, cuprins de flăcări după ce un incendu de mirişte s-a extins la şine.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Triajul gării argeşene Goleşti, cuprins de flăcări după ce un incendu de mirişte s-a extins la şine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei