Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mar 2012 - Anul XVII, nr. 65 (4970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boldea: Recomand tuturor românilor: "Plecaţi, fraţilor, din România! "

Luni, 19 Martie 2012 (13:44:00)

Mihail Boldea a declarat, într-un interviu pentru Ştirile ProTV, că va pleca din România după finalizarea dosarul în care este acuzat de înşelăciuni cu terenuri şi a recomandat tuturor românilor să facă acest lucru, spunându-le că dacă ajung pe mâna sistemului judiciar riscă să stea la puşcărie.

Deputatul Mihail Boldea a acordat un interviu pentru Ştirilor ProTV înainte ca procurorii DIICOT să ceară oficial procurorului general al României avizul pentru arestarea sa.

Mihail Boldea a spus că este hotărât ca, după încheierea acestui dosar şi lămurirea tuturor acuzaţiilor, să-şi vândă toate bunurile şi să plece din România, acelaşi lucru recomandându-l tuturor românilor.

"Asta este justiţia în România? E de trăit în România? Eu în România nu mai stau. După ce am terminat, am şi spus, nu vreau să mai candidez, nu mă mai interesează politica, nu mă interesează această mizerie din justiţie, vreau doar să plec din România. După ce se termină acest dosar, vând ce mai am şi-am plecat, nu mai stau aicea. Recomand tuturor românilor, «Plecaţi, fraţilor, din România!», că dacă ajungeţi pe mâna sistemului judiciar, cel puţin vorbesc aici de faza de urmărire penală, riscăm să stăm la puşcărie până se trezeşte un domn judecător dimineaţa, bine relaxat, să se apuce să citească dosarul", a declarat deputatul Mihail Boldea în interviul acordat Ştirilor ProTV.

Acesta a comentat acuzaţiile de înşelăciuni cu terenuri, afirmând că este vorba de "un abuz al procurorilor".

"Este un abuz al procurorilor. Este un abuz pe care eu îl reclam din iulie 2011. Reclamaţii pe care le-am înaintat atât la CSM, la procurorul general, la procurorul şef serviciu Codruţ Olaru, am sesizat inclusiv DNA Galaţi, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie, Parchetul Curţii de Apel. Se aduc anumite acuzaţii care la prima vedere par formidabile, par .... Un milion de euro, 22 de persoane.. Dar lucrurile nu stau chiar aşa. Ceea ce am sesizat eu tuturor organelor de urmărire era faptul că se exercită abuzuri asupra persoanelor ce sunt audiate în acest dosar", a spus Mihail Boldea.

Deputatul a explicat că, de fapt, este victima unor "abuzuri" ale justiţiei române.

"Toate persoanele audiate în acest dosar sunt foşti clienţi de-ai mei, fiindcă vorbim de situaţii juridice din 2006-2007. Este o singură chestiune de care voi vorbi separat, din 2009. Toate aceste persoane au fost chemate la DIICOT Galaţi în cursul anului 2011, de două, trei, patru ori chiar, împreună cu avocaţi, unii chiar fără avocaţi. S-au exercitat presiuni formidabile asupra lor. Presiuni psihice, ameninţări, vă arestăm, vă încătuşăm, vă facem, vă... Tot ce se poate vorbi într-un limbaj poliţienesc de anchetă ilegal, aşa încât să intimideze persoana chemată la audiere şi să dea declaraţiile aşa cum doresc dânşii. Eu nu am făcut altceva decât să-mi exercit profesia pe legea mea specială, să dau în judecată, să mă adresez Tribunalului, unui judecător, să citeze partea adversă, partea adversă care s-a prezentat, a fost aparată şi ... a pierdut", a mai spus Boldea.

Deputatul a afirmat că el a fost primul care s-a pus la dispoziţia instituţiilor statului pentru a fi cercetat, înainte ca tot scandalul să ia amploare.

"OK, eu sunt un golan. Spun dânşii. Sunt un infractor. M-au pus sub învinuire, da, n-am o problemă, justiţia trebuie să-şi facă cuvântul. Nu este corect ca justiţia să se deruleze la televizor. O să mă duc în faţa unui judecător dacă se va considera necesar. Abia aştept! Le-am spus foarte clar, nu mă apăr în dosar atât timp cât voi faceţi cercetarea", a mai spus Boldea.

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a solicitat ministrului Justiţiei încuviinţarea percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive a deputatului Mihail Boldea, cercetat de procurorii DIICOT pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

"În conformitate cu dispoziţiile art.72 din Constituţia României şi art. 24 din Legea nr. 96/2006 privind Statul deputaţilor şi senatorilor, Procurorul General al Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sesizat prin referatul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a solicitat ministrului Justiţiei încuviinţarea percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive a învinuitului Boldea Mihail pentru faptele descrise în referatul întocmit de procurorii de caz", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au solicitat procurorului general al României, Codruţa Kovesi, să facă demersurile necesare pentru obţinerea avizului în vederea formulării cererii de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea.

Deputatul Mihail Boldea este cercetat de procurorii DIICOT pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

"Activitatea infracţională a fost desfăşurată în perioada 2006-2010, dar a continuat şi în perioada 2010 - 2011, ulterior dobândirii de către învinuit a calităţii de deputat în Parlamentul României. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale", a precizat DIICOT.

Deputatul Mihail Boldea a fost audiat, vineri, în cazul privind înşelăciunile cu terenuri din Galaţi. Şase persoane au fost arestate şi alte două au primit interdicţie de a părăsi localitatea în acest caz.

Numele deputatului Mihail Boldea a fost vehiculat în mai multe scandaluri imobiliare şi tranzacţii controversate cu terenuri şi imobile din Galaţi, o parte din aceste afaceri fiind mai vechi, din perioada când Boldea era doar avocat în Baroul Galaţi şi nu ocupa o funcţie publică. În schimb, o altă parte a acestor afaceri în care apare numele lui Boldea au ajuns să fie cunoscute după ce acesta a fost ales deputat.

Activitatea politică a lui Mihail Boldea a început în anul 2002, atunci când s-a înscris în PD. El a devenit liderul organizaţiei judeţene de tineret a PD Galaţi în 2004, iar în anul 2008 a fost ales deputat din partea PDL. Ulterior, relaţiile sale cu partidul au devenit tensionate, acuzând de mai multe ori lipsa de democraţie din partid şi cerând chiar demisia premierului Emil Boc.

La finele lui 2011, Boldea a demisionat din PDL, iar după ce a activat o scurtă perioadă ca independent în Parlament, el a activat în grupul parlamentar UNPR. În prezent, Boldea este parlamentar neafiliat.

În acest dosar, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au emis mandate de arestare preventivă pe numele a şase persoane, respectiv Elena Petrea, secretara cabinetul de avocatură al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vrânceanu, Sava Lucian Mirică, Carmen Mirică şi Ştefan Lazăr. De asemenea, fostul subprefect de Galaţi Aura Luchiniuc şi avocata Mihaela Bolboceanu au primit interdicţia de a părăsi localitatea. Deciziile magistraţilor pot fi atacate cu recurs.

Potrivit procurorilor, membrii grupării identificau terenuri şi imobile situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului.

"În acest scop, învinuiţii au folosit hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals", potrivit sursei citate.

Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte un milion de euro, prin raportare la un număr de nouă imobile.

În sarcina unora dintre membrii grupării se mai reţine că au încercat să obţină suma de aproximativ cinci milioane de lei prin inducere în eroare şi folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestări servicii falsificat şi a unui bilet la ordin completat în fals.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boldea: Recomand tuturor românilor: "Plecaţi, fraţilor, din România! ".
 Vizualizări articol: 410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boldea: Recomand tuturor românilor: "Plecaţi, fraţilor, din România! "0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei