Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mar 2012 - Anul XVII, nr. 65 (4970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avocatul Poporului vrea legiferarea recursului în reformare şi a petiţiei de neconstituţionalitate

Luni, 19 Martie 2012 (17:17:35)

Avocatul Poporului propune, într-un raport transmis, luni, conducerii Senatului, introducerea în legislaţie a două instrumente de lucru în favoarea acestei instituţii, recursul în reformare şi petiţia de neconstituţionalitate.

Această solicitare este menţionată în Raportul special privind evidenţierea dificultăţilor în desfăşurarea procesului de constituire şi reconstituire a dreptului de proprietate privată, semnat de Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu.

"Recursul în reformare apare ca o cale pe care ar putea să o exercite doar Avocatul Poporului, în faţa Înaltei Curţi de Csaţie şi Justiţie, împotriva oricărei hotărâri judecătoreşti rămasă definitivă sau irevocabilă, pronunţată atât în materie civilă, cât şi în materie penală, atunci când, în mod individual, s-ar constata încălcarea unui drept al cetăţeanului", se arată în raport.

Potrivit raportului, o astfel de măsură ar face să se evite sesizarea Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg de către persoanele vătămate şi condamnarea satului român la plata despăgubirilor pentru pronunţarea în mod defectuos a unor hotărâri judecătoreşti.

Referitor la petiţia de neconstituţionalitate, Avocatul Poporului precizează că aceasta reprezintă acea petiţie pe care orice cetăţean o poate adresa Curţii Constituţionale prin intermediul Avocatului Poporului în cazul în care i s-a încălcat un drept printr-un act normativ.

În documentul citat se mai menţionează că un astfel de demers este posibil în ţări precum Germania, Spania, dar şi în state din America de Sud.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avocatul Poporului vrea legiferarea recursului în reformare şi a petiţiei de neconstituţionalitate.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avocatul Poporului vrea legiferarea recursului în reformare şi a petiţiei de neconstituţionalitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei