Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mar 2012 - Anul XVII, nr. 65 (4970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Toader: Acum regret că l-am promovat în politică pe Boldea, dar era tânăr avocat, cu potenţial

Luni, 19 Martie 2012 (15:55:52)

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că regretă că l-a promovat în politică pe Mihail Boldea, precizând însă că problemele pe care le are acest deputat cu justiţia sunt personale şi nu au legătură cu funcţia politică a acestuia.

"Problemele pe care le are el cu justiţia sunt problemele lui personale, nu au nicio legătură cu funcţia sa politică. Din câte ştiu eu din comunicatele de presă, acţiunile domnului Boldea de natură infracţională nu sunt influenţate de calitatea de parlamentar. E o problemă personală când a fost ca avocat, în dosare mai vechi”, a precizat Toader.

Întrebat dacă regretă că l-a promovat pe Boldea în politică, Toader a spus: "Sigur, acum, după ce este în situaţia asta, da. Dar, la vremea respectivă, era un tânăr avocat, cu potenţial. Întotdeauna am căutat să deschid organizaţia noastră către astfel de tineri, neştiind că poate să comită astfel de infracţiuni".

El a arătat că Boldea a plecat din organizaţia judeţeană PDL pe o problemă de natură politică şi anume că "a candidat pentru o funcţie şi nu a ieşit", iar, în rest, acesta a fost activ la Comisia juridică.

Toader a mai spus că PDL va vota, absolut, în favoarea ridicării imunităţii parlamentare a lui Boldea, dar şi a oricărui parlamentar aflat în astfel de situaţii.

"Grupul nostru a hotărât şi politic că nu va încerca să facă o barieră în calea justiţiei. Justiţia este cea care hotărăşte", a adăugat Mircea Toader.

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a solicitat ministrului Justiţiei încuviinţarea percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive a deputatului Mihail Boldea, cercetat de procurorii DIICOT pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

Solicitarea de ridicare a imunităţii deputatului Mihail Boldea a ajuns, luni, la Camera Deputaţilor.

Camera Deputaţilor se va pronunţa asupra măsurii în cel mult 20 de zile de la sesizare, cu votul majorităţii membrilor prezenţi.

În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Situaţia va fi adusă de îndată la cunoştinţă ministrului justiţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei Deputaţilor asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri. Dispoziţia de revocare a reţinerii se execută de îndată prin ministrul justiţiei.

Toate cererile privind ridicarea imunităţii parlamentare se înscriu cu prioritate pe ordinea de zi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toader: Acum regret că l-am promovat în politică pe Boldea, dar era tânăr avocat, cu potenţial.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toader: Acum regret că l-am promovat în politică pe Boldea, dar era tânăr avocat, cu potenţial0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei