Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mar 2012 - Anul XVII, nr. 65 (4970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga spune că a fost informat despre oferta către Ponta a lui Băsescu

Luni, 19 Martie 2012 (15:28:47)

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat că a fost informat, împreună cu alţi colegi din PDL, că preşedintele Traian Băsescu îi va propune preşedintelui PSD, Victor Ponta, funcţia de prim-ministru.

Întrebat dacă a cunoscut despre o astfel de intenţie a şefului statului, democrat-liberalul a răspuns afirmativ.

"Da. Am fost mai mulţi colegi la discuţia cu domnul preşedinte. A fost şi domnul Boc şi domnul Flutur şi domnul Oltean. A fost o discuţie duminică seară, înainte de a-şi da demisia domnul premier. Dar ştiam că îşi va da demisia. Ne-a comunicat că va face o astfel de ofertă", a explicat Vasile Blaga.

Potrivit afirmaţiilor sale, dacă Ponta ar fi acceptat, cu acea ocazie, şefia Guvernului, acesta ar fi realizat că nu simplu să guvernezi în situaţii delicate.

"Nu mă pot pune eu în situaţia domnului Ponta, ce doreşte sau ce nu doreşte, dar era un moment în care, dacă ar fi preluat conducerea Guvernului, sigur cu o majoritate pe care domnia sa era obligat să o realizeze, ar fi văzut că nu e foarte simplu să guvernezi România în situaţii delicate", a răspuns el, întrebat dacă Victor Ponta ar fi trebuit să accepte oferta preşedintelui Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la B1 TV, că, după demisia lui Emil Boc din funcţia de premier, el i-a oferit liderului PSD Victor Ponta mandatul de prim-ministru, însă a fost refuzat de USL.

El a precizat că a făcut această ofertă în timpul consultărilor de la Cotroceni cu USL, după demisia lui Emil Boc din funcţia de prim-ministru.

Preşedintele Băsescu a precizat că Victor Ponta nu i-a răspuns, dar că "în locul lui" prima dată a răspuns liderul PNL Crin Antonescu, iar apoi liderul PC Daniel Constantin.

Şeful statului a precizat că, dacă liderii USL vor susţine că nu s-a întâmplat aşa, el va pune la dispoziţie atât înregistrarea audio a discuţiei, cât şi transcrierea.

Şeful statului i-a dat moderatorului emisiunii transcriptul discuţiei pe care a avut-o la consultările de la Cotroceni cu liderii USL după demisia lui Emil Boc. Din pasajele citite de către moderator din transcrierea discuţiei, care i-a fost dată de către preşedinte, reieşea că Traian Băsescu a făcut această propunere.

Ulterior, în emisiune, preşedintele Băsescu a susţinut că "propunerea nu trebuia refuzată".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Băsescu nu i-a propus niciodată nimic şi, prin urmare, nu avea ce să refuze, el amintind că şeful statului a declarat recent că numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu premier era stabilită din decembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga spune că a fost informat despre oferta către Ponta a lui Băsescu.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga spune că a fost informat despre oferta către Ponta a lui Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei