Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mar 2012 - Anul XVII, nr. 65 (4970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Agricultură

Flutur: Judeţul Suceava poate să devină un exportator de produse alimentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că judeţul Suceava poate să devină un exportator de produse alimentare procesate. Prezent la forumul „Agricultura încotro?”, organizat în cadrul Târgului Agro Expo Bucovina, Flutur a spus că pentru a fi competitivi pe piaţă, agricultorii şi fermierii suceveni trebuie să se asocieze.

„Judeţul Suceava are resurse uriaşe în domeniul agriculturii, dar trebuie să fim mai bine organizaţi. Aş vrea să începem să gândim ofensiv. Suceava poate să devină un exportator de produse alimentare procesate aici. Şi după aproape un mandat de preşedinte al CJ Suceava, dacă trag linie, îmi dau seama că următorul mandat va trebui să fie cu mai multe parteneriate cu asociaţiile”, a spus Flutur. El a arătat că asociaţiile de agricultori şi de fermieri vor putea să încheie parteneriate cu administraţia judeţeană, precum şi cu primăriile din judeţ, astfel încât acestea să le sprijine activitatea. „Noi trebuie să ne comportăm ca o ţară a Uniunii Europene şi să fim mai bine organizaţi. De aceea, îndemnul meu pentru agricultori şi fermieri este să se organizeze şi să se asocieze pentru a avea parteneri de dialog. Altfel, o să vedeţi că marele magazine nu stau de vorbă cu cei care dau 100 de kilograme de caşcaval, ci cu asociaţii care asigură continuitatea aprovizionării”, a explicat Flutur.

El a dat ca exemplu Asociaţia Produs în Bucovina, care în momentul de faţă are 40 de membri. În acelaşi timp, şeful administraţiei judeţene a arătat că asociaţiile de producători sau de agriculturi trebuie să fie sprijinite de autorităţile locale, în special prin asigurarea locurilor de distribuţie a produselor.

„De exemplu, am curajul să spun, fără să se cheme discriminare, că Primăria Suceava poate şi trebuie să dea în piaţa centrală din municipiu un stand pentru Asociaţia Produs în Bucovina, sau pentru cei care vând merele, sau pentru cei care vând castraveţii sau varza de la Milişăuţi. Trebuie să existe parteneriat, astfel încât să nu apară samsarii care vând produsele la a treia mână”, a declarat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Judeţul Suceava poate să devină un exportator de produse alimentare.
 Vizualizări articol: 2216 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 7 voturi
Flutur: Judeţul Suceava poate să devină un exportator de produse alimentare2.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oooooohhh trimis de
(19 mar 2012, 11:20:52
a cata oara sa spunem acestui .... (puneti voi ce vrei la ...) ca nu se face asa??? cum dracu sa devii exportator daca nu investesti 1leu in agricultura, daca iei toti banii si bagi in buzunaru tau!!! la naiba,,,nici nu-ti mai vine a comenta, imi vine sa vomit cand vad faca acestui .....!!!!!!11
1.1  RE: Oooooohhh trimis de
(19 mar 2012, 21:02:58
pai leano asta ar trebui sa bage relatiile de la bucuresti sa faca o autostrada catre moldova in rest nimic ,. ca sa investesti in agricultura e investitorul privat responsabilul...nu guvernul ......
2.   Agricultura bato... trimis de
(19 mar 2012, 11:39:14
la pretul actual al motorinei calculati cat costa plantarea 1ha de cartofi? daca nu aveti ce face cu bani investiti in agricultura profitul este garantat (ne).
3.   @MARINARU trimis de
(19 mar 2012, 11:47:01
tu ai auzit in viata ta de subventie???
asta trebuie sa faca mincinosii astia, sa asigure subventie, nimic mai mult si in rest merge treaba!!!
da-i dracu de mincinosi!!!
3.1  RE: @MARINARU trimis de
(19 mar 2012, 21:05:20
subventii pentru puturosi????? .....invatati sa fiti eficienti sa nu fiti beti la 9 dimineata si dupa aia vorbim de subventii... oricum subventiile se obtin de la UE si daca ati fi capabili de a va asocia probabil ati putea primi si subventii.......bani aruncati de aiurea pentru ca nea Ion sa aiba bani de o cinzeaca ....NU..
4.   Despre produsele agricole! trimis de
(19 mar 2012, 11:50:45
In editia de astazi a monitorului mai exista un articol despre cauzele mortalitatii din judetul Suceava. Pe primul loc se afla cancerul !!! Se cunoaste deja ca exista o legatura directa intre alimentatie, chimicale, poluare si diferite forme de cancer! Dupa parerea mea inainte de a exporta ar trebui sa ne gandim cum sa facem sa producem mancare sanatoasa si ce ar trebui sa facem pentru a reduce poluarea! Mancam chimicale si bem apa infestata prin panza freatica tot din cauza ingrasaminetelor, pesticidelor, ierbicidelor etc.
5.   COMPLETARE trimis de
(19 mar 2012, 13:51:13
DUPA UN MANDAT LA PRESEDINTIA CJ,TRAGI LINIE,ADUNI PAGUBELE PROVOCATE DE JAFUL SILVIC,DIN MINERIT,DIN PRIMARII,DIN PROIECTELE EXECUTATE DE MANTUIALA,-DIN SUMA SCAZI FAPTASII SI COMPLICII,IAR RESTUL VA INSEMNA ANII DE KREAMANAR CE VA ASTEAPTA PE CEI IMPLICATI.,,RANITA'' CU CELE NECESARE,SA NU FIE PREA VOLUMINOASA,CA SA AVETI LOC TOTI IN ,,CAMBUZA''.
HALOOO,CEI,,ABILITATI SI COMPETENTI''-SE VEDE SCRISU"???
6.   Progres trimis de
(19 mar 2012, 17:21:13
dupa un mandat eu cred k suceava arata mai bine ...s-au atras turisti in zone in care nu venea nimeni ...s-au facut multe lucrari de modernizare a zonelor rurale ...drumurile din afara judetului sunt mult mai bine ingrijite... Euuu unul cred k se zbate pentru orasul asta
6.1  RE: Progres trimis de
(19 mar 2012, 20:56:48
Nu cred ca orasul asta a aratat vreodata mai dezastruos ca acum. Plin de gropi, mizerii , praf, pavele peste tot.
Mai bine si-ar lega Flurtur o talanga la git si s-ar exporta singur...in tarile arabe.
7.   Pt ,, EUUUU trimis de
(19 mar 2012, 18:12:41
daca tot crezi ca suceava arata mai bine, nu vrei sa ne zici ce gust are gaoa,,za lu nenea flutur?// ca sigur sti.
7.1  RE: Pt ,, EUUUU trimis de
(19 mar 2012, 20:44:04
mai capatos, numai sa fii prost sa nu recunosti ca s-a miscat pamantul la Suceava de cand avem un alt conducator al judetului....acum ca s-ar fi putut face mai multe poti comenta ca da.... daca ai avea putin creier ai putea chiar indica lucrurile care se pot adauga la acest judet. idei care de altfel nu vor ramane in eter sa fii sigur ca cineva isi ia notitze de pe aceste comentarii
la comentariile pe care le postezi gen "vezi mai sus" nu va fi nimeni atent intrucat sunt tabula rasa...
7.2  RE: Pt ,, EUUUU trimis de
(19 mar 2012, 20:57:46
O idee ar fi sa scapam de pupincuristi si hoti.
8.   Autostrada trimis de
(19 mar 2012, 21:09:49
fara o autostrada sa exporti produse agricole e o chimera. asa ca omul asta sa puna cat poate de la el sa obtina fonduri pt o autostrada catre occident. Mai e nevoie de bani pt cursuri pentru tarani. Sa invete sa faca agricultura sustenibila. Adica ce seminte sa puna, cum sa le puna, etc etc......asocierea e singura solutie...
9.   Pt euuuu! trimis de
(20 mar 2012, 10:35:39
N-ar fi mai bine sa ne lasati dreak ... sa va mai duceti si voi ca ne-am saturat de pipitze,hoti,nemernici si MINCINOSI !...Ce realizari marete in Suceava !?...Locuitorii de la Mestecanis pana in Bazinul Dornelor,se zice ca ar dori referendum,sa treaca in judetul Bistrita,...pai unde sa se duca ?...sa-i conduca caricatura aia de Oltean ?...De aia zic, duceti-va unde o dus mutu iapa !Cand aud de Flutur,Oltean,Popviciu... si alti portocalii ,in stomacul meu se produc repercursiuni !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei