Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mar 2012 - Anul XVII, nr. 65 (4970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Obstacolul invizibil

Căruţă nesemnalizată, în care se aflau cinci oameni, făcută praf de o maşină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O căruţă în care se aflau membri ai unei familii de etnie romă a fost făcută bucăţi de un autoturism Opel, după un grav accident petrecut sâmbătă seară la ieşirea din municipiul Suceava spre Mitocu Dragomirnei.

Doar şansa a făcut ca gravul accident să nu se transforme într-o tragedie, dintre cei cinci pasageri din căruţă doi, o fată de 17 ani şi fiica sa de 3 ani, fiind răniţi grav, în timp ce restul au scăpat cu leziuni uşoare.

 

Căruţa, obstacolul nesemnalizat din faţa şoferului

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 19.15, la limita dintre strada Mitocului şi DJ 208D, foarte aproape de indicatorul care marchează ieşirea din municipiul reşedinţă de judeţ spre Mitoc.

Gabriel Verciuc, în vârstă de 34 de ani, din municipiul Suceava, conducea un autoturism Opel pe direcţia Suceava - Mitoc, alături de el în maşină mai aflându-se mama şi bunica sa. La un moment dat, şoferul s-a trezit în faţă cu o căruţă, iar impactul nu a mai putut fi evitat.

Bucăţi din atelajul hipo au fost proiectate pe o rază de câteva zeci de metri, cei cinci pasageri fiind aruncaţi pe carosabil, în timp ce autoturismul a ajuns pe terenul agricol de lângă şosea.

Căruţa era condusă de Vasile Băcilă, de 49 de ani, cu domiciliul în Cajvana, alături de care se aflau soţia sa, de 53 de ani, şi două fiice, una de 13 şi una de 17 ani, ultima având-o în braţe şi pe fiica sa, în vârstă de doar 3 ani, toţi fiind „rezidenţi” în Mitoc.

 

Minora de 17 ani şi micuţa de 3 ani, rănite grav

La scurt timp de la producerea accidentului, la faţa locului a ajuns un modul SMURD, format din ambulanţă şi maşină de Descarcerare, alături de care au intervenit şi echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Toţi cei cinci pasageri din căruţă au fost preluaţi în viaţă şi transportaţi la „Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava.

Cea mai problematică situaţie este în cazul tinerei de 17 ani, diagnosticată cu multiple şi grave leziuni care, s-a estimat preliminar, necesită în jur de 50 de zile de îngrijiri medicale. De asemenea, şi micuţa de 3 ani a fost diagnosticată cu contuzii destul de severe, care necesită, dacă nu apar complicaţii, cel puţin 20 de zile de îngrijiri medicale. Ceilalţi trei pasageri din căruţă au fost diagnosticaţi cu răni uşoare, care nu le pun viaţa în pericol. Calul înhămat la căruţă a scăpat nevătămat.

 

„Fac zilnic acest drum şi e plin de astfel de căruţe”

Şoferul implicat în accident şi pasagerele din maşină au scăpat fără leziuni.

Gabriel Verciuc a descris cum s-a produs accidentul: „Mi-a apărut în faţă o căruţă nesemnalizată. Fac zilnic acest drum şi e plin de astfel de căruţe, de aceea nici nu aveam viteză. Am intrat în ea, nu am avut timp să o mai evit”.

Varianta sa este confirmată de poliţie. Agenţii rutieri care au efectuat ancheta de la faţa locului au constatat că accidentul s-a produs deoarece atelajul hipo, care circula în faţa maşinii, pe acelaşi sens de mers, nu era dotat cu mijloace de semnalizare. Este practic o gravă şi veche problemă de pe multe şosele ale judeţului, în unele zone, gen Pătrăuţi sau Mitoc, astfel de căruţe nesemnalizate fiind întâlnite una după alta.

 

Rudele agresive ale accidentaţilor, calmate după apariţia „mascaţilor”

La aproximativ jumătate de oră de la producerea accidentului, la faţa locului au ajuns mai mulţi romi, rudele victimelor din faeton. Când au văzut toate lucrurile celor dragi împrăştiate pe drum şi bălţile de sânge, spiritele au început să se agite. Câţiva dintre romi s-au îndreptat spre şofer pentru a-i cere socoteală, fiind opriţi de poliţiştii rutieri care efectuau măsurătorile de la faţa locului.

Pentru ca lucrurile să nu degenereze, s-a apelat imediat la Serviciul de Intervenţie Rapidă al Poliţiei, o dubă cu „mascaţi” ajungând la faţa locului şi mergând apoi şi la Spitalul Judeţean, unde ajunseseră persoanele implicate în accident şi rudele romilor.

Şoferul implicat în accident a fost verificat cu etilotestul, rezultând alcoolemie 0, după care atât lui, cât şi căruţaşului (care nu a putut fi testat pe loc) li s-au recoltat probe biologice de sânge.     

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căruţă nesemnalizată, în care se aflau cinci oameni, făcută praf de o maşină.
 Vizualizări articol: 1306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Căruţă nesemnalizată, în care se aflau cinci oameni, făcută praf de o maşină5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oare cand o sa-si faca politia treaba? trimis de
(19 mar 2012, 11:51:34
Pe cei cu masina stiu sa-i amendeze daca au oprit neregulamentar dar pe inconstientii astea de tigani cu carutele lor nesemnalizate care ies la promenada prin oras nu-i vede nimeni.Retineti-le odata atelajele si sa mearga per pedes.
1.1  RE: Oare cand o sa-si faca politia treaba? trimis de
(20 mar 2012, 08:35:25
Militenii stau lejer ascunsi cu radarul ca de acolo iese ciorba de burta. De la " cauboi" nu are ce sa ia.
2.   Caruta trimis de
(19 mar 2012, 12:38:40
nu ma bucur , insa imi pare bine , mi se umple inima de fericire cand aflu ca s-a mai "curatat" o caruta de pe sosea . Pacat de cal si de soferul masinii , si deasemeni mare pacat de energia si resursele irosite pt idiotul de carutas .
3.   SEFUL POLITIEI JUDETENE TREBUIE DEMIS trimis de
(19 mar 2012, 14:51:57
DACA NU ARE RUSINEA SA ISI DEA SINGUR DEMISIA ATUNCI SA IA CINEVA INITIATIVA ACEASTA, DOAR EL ESTE VINOVAT DE CE SE INTAMPLA LA ACESTE NEFERICITE ACCIDENTE, BINE CA POLITIA RUTIERA STIE SA STEA IN BOSCHETI CU NOILE APARATE RADAR PENTRU ASI UMPLE BUZUNARELE, DAR PE CARUTASI SE FAC CA NU II VAD...SPER DIN TOT SUFLETUL CA UNUL DINTRE SEFII ACESTEI POLITII SUCEVENE SA DEA SI EL DE ACEST GREU...CUM AR FI CA TU SAU FIU-TU SA DEA PESTE O CARUTA SI SA ISI NENOROCEASCA SI FAMILIA, SA ISI VADA SCHILODITE RUDELE DUPA CE O CARUTA MERGE PE UNDE VREA PE DRUMURILE JUDETENE...!!!
4.   Imputatie... trimis de
(19 mar 2012, 16:43:38
Pentru ca-i doare la 2m in fata de lege acesti inconstienti de carutasi trebuie pusi sa plateasca tot: deranjul politiei , daune soferilor, spitalizarea, plata serviciilor SMURD , curatenia de la locul accidentului, tot ,tot ce se consuma. O vesta reflectorizanta costa 5 lei si un felinar 10 lei . Cat au costat toate problemele facute de acest tigan ? De ce sa achit eu din contributia mea inconstienta si nesimtirea acestui imbecil ?
Plus ca acesti tigani nu platesc 1 leu la asigurarile de sanatate dar spitalul judetean Suceava e plin de ei ca ,,beneficiari" ai serviciilor medicale. Incep sa-l regret pe Hitler !
5.   Evul mediu trimis de
(19 mar 2012, 17:44:26
legea exista , insa nu e si cadrul in care poate fi aplicata . sitatie concreta : garcea il opreste pe ghita carutasu , ii imobilizeaza caruta + cal , se spala cu ea si cu calul pe cap , ii baga si o amenda imensa , ghita bucuros ca are hartie cu ce se sterge dupa , primaria il executa pe ghita sa isi recupereze banii de amenda luandu-i praful de pe toba mare ... mai trist e ca aceeasi finalitate privind recuperarea pagubelor va suferi si soferul OPEL-ului .
6.   Legea ne-a facut pe noi sau noi am facut legea? trimis de
(19 mar 2012, 20:52:41
legile se fac de catre oameni care fac sesizari mai departe...agent costel raporteaza catre superior, care raporteaza catre adjunct, adjunctul catre sef si seful catre BUCURESTI care la un milion de sesizari scoate o lege mai buna...daca ne bagam unghiile in kur si ne facem ca ploua nu se intampla absolut nimic!
toti tablagii se plang ca nu au legislatie pe care sa o aplice....dar atat, aici se opreste tot!
7.   Carutele ....tiganii.... trimis de
(19 mar 2012, 21:00:36
cine repara Opelul? pai daca nu are casco el singur pt ca la tigan doar daca ii scoti un rinichi la vanzare....carutele nesemnalizate pe drum,......cum rezolvi aceasta problema? ....un corp nou de politie specializati in tratarea cailor. Se rechizeaza pana se plateste amenda sau se vand in piata de cai....iar amenda daca nu se plateste li se ia pamantul. Dar ce faci cu tiganii? .....pai...am cateva idei dar .....
8.   PAPACIOC trimis de
(19 mar 2012, 21:16:11
Sa le dau la papacioc la toti taranii si coclitii care circula noaptea cu martzoaga pe carosabil....imputitii draq baga oameni nevinovati in parnaie....JEGOSII....
9.   Vinovat? trimis de
(19 mar 2012, 21:25:02
vinovata e politia .a circula pe un drum public trebuie sa cunosti legislatie rutiera,apoi un concurs sa obtii permis de conducere sau un atestat.apoi vehicolul trebuie sa aiba asigurare obligatorie ,inspectie tehnica s.a.ce cauta acesti nespalati pe drumurile publice?politia sta in boscheti sa vada cu ce viteza circulam,nu sa isi faca treaba inlaturand asemenea obstacole ucigase
10.   Inducere in eroere trimis de
(20 mar 2012, 00:39:12
In titlu Paiu ne spune ca in caruta erau 5 oameni,citind articolul constat ca in caruta erau 5 tigani.De cand sunt tiganii oameni?In fiecare duminica intre Itcani si Milisauti(drum european)vezi zeci de carute cu cioratanii tesiti la plimbare.Politia doarme?Legi au dar nu le aplica...
11.   . trimis de
(20 mar 2012, 08:56:13
Era mai bine daca se mai "curata" Suceava de cativa tigani:)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei