Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mar 2012 - Anul XVII, nr. 65 (4970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: O să cerem oficial publicarea tuturor stenogramelor de la întrevederea cu Băsescu

Luni, 19 Martie 2012 (15:14:07)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că va solicita publicarea tuturor stenogramelor de la consultările preşedintelui Traian Băsescu cu partidele politice, declarându-se convins că şeful statului nu i-a menţionat numele ca propunere pentru funcţia de premier.

"O să facem o solicitare oficială ca domnul Băsescu - iată, avem o premieră: stenograme de la întâlnirea cu preşedintele - să dea toate stenogramele pentru că, vă reamintesc, cu noi s-a văzut la ora 16.00, dacă nu mă înşel. Înaintea noastră a avut discuţii cu UDMR, UNPR şi minorităţile, când probabil deja le-a spus cine va fi prim-ministru. Sau, oricum, în niciun caz nu le-a spus de Ponta. După care a avut discuţii cu PDL şi, în mod sigur, nu le-a spus nimic de Ponta", a spus el.

Ponta a amintit că, la o oră şi jumătate după întrevederea USL cu preşedintele, Mihai Răzvan Ungureanu era deja la Cotroceni.

"La o oră şi jumătate după, era domnul Ungureanu la Cotroceni. Să înţeleg că eu la ora patru jumătate l-am refuzat pe domnul Băsescu şi domnul Ungureanu la cinci jumătate a venit la Cotroceni? Adică ce e domnul Ungureanu, un fel de înlocuitor al meu, un fel de nechezol? Dacă nu avem cafea naturală, nu vrea Ponta, hai să-l punem pe Ungureanu. Cred că a şi vrut să-l umilerască pe premierul actual", a spus Ponta.

El a menţionat, referindu-se la propunerea preşedintelui privind postul de premier, că "a fost o chestie neserioasă şi e în continuare o chestie absolut neserioasă din partea preşedintelui", motiv pentru care nici nu l-a "băgat în seamă".

"Nici atunci şi nici acum nu mi se pare normal să faci băşcălie şi să iei în râs lucruri serioase. De altfel, dacă vă uitaţi pe stenogramă, domnul Antonescu i-a şi atras atenţia să lăsăm gluma, că nu e cazul să râdem într-o ţară în care sunt atât de multe probleme. Nu a fost o glumă, a fost o băşcălie. Băşcălia este o chestie de neseriozitate şi degradantă pentru cineva care se află într-o funcţie importantă a ţării. Şi e degradant pentru Traian Băsescu", a spus Ponta.

El a adăugat că nu va fi niciodată premierul lui Traian Băsescu. "Eu nu vreau şi nu o să fiu niciodată prim-ministrul lui Traian Băsescu. Eu nu sunt nici Emil Boc, nici Mihai Răzvan Ungureanu să mă pună Băsescu în funcţii când vrea el, nici măcar la mişto. Spun acest lucru pentru cei din zona noastră de sud, în Ardeal trebuie să traduc. Eu tratez foarte serios această problemă. Voi fi candidatul USL la funcţia de prim-ministru şi o voi ocupa dacă oamenii ne vor vota în acest sens. Un preşedinte care face băşcălie cu treburile importante ale ţării este un preşedinte total neserios şi iresponsabil", a declarat el.

De altfel, întrebat de ce nu a povestit de la acel moment despre propunerea lui Traian Băsescu, Ponta a precizat: "Eu nu pot să vin să vă relatez bancurile proaste ale preşedintelui. Pot să le relateze doamnele care îi sunt foarte aproapiate. Eu nu mă ocup de aşa ceva".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la B1 TV, că, după demisia lui Emil Boc din funcţia de premier, el i-a oferit liderului PSD Victor Ponta mandatul de prim-ministru, însă a fost refuzat de USL.

El a precizat că a făcut această ofertă în timpul consultărilor de la Cotroceni cu USL, după demisia lui Emil Boc din funcţia de prim-ministru.

Preşedintele Băsescu a precizat că Victor Ponta nu i-a răspuns, dar că "în locul lui" prima dată a răspuns liderul PNL Crin Antonescu, iar apoi liderul PC Daniel Constantin.

Şeful statului a precizat că, dacă liderii USL vor susţine că nu s-a întâmplat aşa, el va pune la dispoziţie atât înregistrarea audio a discuţiei, cât şi transcrierea.

Şeful statului i-a dat moderatorului emisiunii transcriptul discuţiei pe care a avut-o la consultările de la Cotroceni cu liderii USL după demisia lui Emil Boc. Din pasajele citite de către moderator din transcrierea discuţiei, care i-a fost dată de către preşedinte, reieşea că Traian Băsescu a făcut această propunere.

Ulterior, în emisiune, preşedintele Băsescu a susţinut că "propunerea nu trebuia refuzată".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Băsescu nu i-a propus niciodată nimic şi, prin urmare, nu avea ce să refuze, el amintind că şeful statului a declarat recent că numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu premier era stabilită din decembrie.

"E o abordare extrem de neserioasă a domnului Băsescu, în linia abordărilor neserioase din ultimul timp. Nu mi-a propus niciodată nimic. Nu am refuzat niciodată nimic, pentru că nu aveam cum să refuz ce nu mi s-a propus", a declarat Ponta.

Moderatorul emisiunii în care preşedintele Traian Băsescu a susţinut că i-a propus lui Victor Ponta să preia mandatul de premier a citit pasaje din stenograma discuţiei dintre şeful statului şi liderii USL, în care preşedintele a făcut această propunere.

"Preşedintele Traian Băsescu ia cuvântul, răspunde Crin Antonescu imediat care zice „Bună seara”. Apoi intervine președintele României şi spune la un moment dat: „Nu excludem posibilitatea ca domnul Ponta să fie desemnat prim-ministru, dacă ar dori acest lucru, ştiu că este pregătit, are program, deci totul ţine de cum reuşim să formăm majorităţile”, apoi se referă la cererea de demisie a preşedintelui. La aceasta Crin Antonescu răspunde: „Asta glumim cu varianta Ponta...”, Ponta n-a răspuns, răspunde Crin Antonescu, e un dialog preşedinte-Crin Antonescu”, a relatat moderatorul emisiunii de la B1 TV, citind din stenograma care i-a fost dată de către preşedintele Băsescu.

În continuare, acesta a citit - în timpul emisiunii cu şeful statului - transcrierea discuţiei dintre preşedintele Traian Băsescu şi liderul PC, Daniel Constantin:

"Daniel Constantin: „Eu mă așteptam ca la începutul discuţiei noastre să veniţi cu o propunere, pentru că până la urmă dumneavoastră ne-aţi invitat la discuţii şi dumneavoastră...”

Traian Băsescu: „Eu v-am făcut o propunere, desemnarea domnului Ponta ca prim ministru”.

Daniel Constantin: „Am înţeles. O notăm ca pe o propunere. Mai devreme a fost o sugestie sau mai degrabă...”

Traian Băsescu: „Nu...”

Daniel Constantin: „O posibilitate. Am înţeles că este o propunere. Noi credem că alegerile anticipate (...)” "

Conform moderatorului, până la acest moment, liderul PSD Victor Ponta nu a intervenit în discuția referitoare la posibila sa numire în funcţia de premier.

Un alt pasaj citit de acesta este următorul:

"Traian Băsescu: „Staţi numai o clipă vă rog”

Victor Ponta: „Să nu ne dați ceva decoraţii”

Traian Băsescu: „Nu, nu, dar pot să vă dau”

Victor Ponta: „Nu, nu, vă mulţumesc, i-aţi dat lui Vanghelie, e suficient... (...)”"

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: O să cerem oficial publicarea tuturor stenogramelor de la întrevederea cu Băsescu.
 Vizualizări articol: 298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: O să cerem oficial publicarea tuturor stenogramelor de la întrevederea cu Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei