Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mar 2012 - Anul XVII, nr. 62 (4967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parlamentul European a adoptat rezoluţia de condamnare a site-ului PVV

Joi, 15 Martie 2012 (15:09:28)

Rezoluţia de condamnare a site-ului partidului PVV din Olanda a fost adoptată joi, în sesiunea plenară a Parlamentului European, fiind votată de o largă majoritate de eurodeputaţi.

Adoptarea rezoluţiei a fost salutată de către preşedintele grupului Partidului Popular European, Joseph Daul, care i-a cerut premierului de la Haga, Mark Rutte, să ţină cont "pe deplin" de recomandările documentului.

"Grupul PPE a preluat iniţiativa şi a forţat dezbaterea şi adoptarea rezoluţiei cu privire la un subiect care ne preocupă îndeosebi: discriminarea cetăţenilor europeni. Sunt bucuros că o majoritate covârşitoare a votat în favoarea rezoluţiei care condamnă ferm site-ul lansat de PVV, care încalcă valorile europene privind demnitatea umană, libertatea, egalitatea, statul de drept şi respectul pentru drepturile omului", a declarat Joseph Daul, potrivit unui comunicat.

El subliniază că se aşteaptă o atitudine mai europeană din partea Guvernului Olandei şi reia solicitarea către premierul Rutte de a condamna şi a se delimita de "iniţiativa deplorabilă" a PVV.

"În acelaşi timp, aşa cum prevede rezoluţia, Comisia Europeană şi Consiliul European trebuie să facă tot ce este necesar pentru a stopa răspândirea acestor atitudini xenophobe exprimate pe acest site şi să asigure o implementare efectivă în toate statele membre a prevederilor de combatere a rasismului şi xenofobiei", mai menţionează liderul grupului PPE.

Proiectul de rezoluţie împotriva site-ului PVV a fost dezbătut, marţi, în Parlamentul European, discuţiile fiind marcate de lipsa de la discuţii a premierului olandez. Rezoluţia a fost susţinută de liderii tuturor grupurilor reprezentate în PE, cu excepţia ALDE, din care face parte formaţiunea premierului Rutte. Europarlamentarii români au susţinut şi promovat intens adoptarea acesteia.

Conferinţa Preşedinţilor a aprobat, în urmă cu o săptămână, elaborarea acestei rezoluţii ca urmare a dezbaterii cu privire la site-ul discriminatoriu promovat de Partidul Libertăţii din Olanda (PVV), atât dezbaterea cât şi rezoluţia fiind introduse pe ordinea de zi a sesiunii plenare a PE de la Strasbourg.

Rezoluţia invită Comisia să reacţioneze şi să ia măsurile necesare pentru stoparea promovării unor atitudini ca cele exprimate pe acest site, care sunt în contradicţie flagrantă cu valorile fundamentale ale UE.

Textul menţionează de asemenea că PE este preocupat de consecinţele colectării de date care ar putea să promoveze în viitor o imagine deformată a realităţii, încurajând tolerarea unor acte xenofobe la nivel european, având în vedere mai ales că plângerile pot fi trimise de către cetăţenii olandezi într-un mod anonim, aceştia neputând fi traşi la răspundere.

Totodată, documentul invită Comisia să-şi exprime o poziţie cu privire la legalitatea colectării acestor date şi, de asemenea, invită Guvernul olandez să ia imediat toate măsurile necesare în vederea închiderii acestei pagini de internet.

Preşedintele Traian Băsescu anunţa, recent, că în Consiliul European i-a cerut preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, adoptarea de către PE a unei rezoluţii "extrem de severe legate de PVV olandez".

PVV, formaţiune care face parte din coaliţia de guvernare din Olanda, a lansat la 8 februarie un site ce invită olandezii să denunţe "problemele" cauzate de afluxul de cetăţeni ai ţărilor din Europa centrală şi de est în Olanda. "Ai probleme cu persoane din Europa Centrală şi de Est? Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim", afirmă PVV pe pagina de primire a acestui site.

Acest demers a generat nemulţumiri şi condamnări la nivelul Uniunii Europene, însă Guvernul olandez a refuzat să adopte o poziţie referitoare la site-ul PVV, limitându-se la a se distanţa de el şi subliniind că site-ul nu are nimic de a face cu Guvernul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentul European a adoptat rezoluţia de condamnare a site-ului PVV.
 Vizualizări articol: 400 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentul European a adoptat rezoluţia de condamnare a site-ului PVV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei