Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mar 2012 - Anul XVII, nr. 62 (4967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: PNL nu va include în statut interdicţia de a colabora cu PDL

Joi, 15 Martie 2012 (16:02:07)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că formaţiunea sa nu va include în statut interdicţia de a colabora cu PDL, apreciind că nu este nevoie de acest lucru şi că PNL este suficient de credibil sub acest aspect.

"Nu vom introduce un asemenea articol, nu e nevoie. PNL e suficient de credibil şi sub acest aspect, nu a avut nici măcar vreo tentativă de a colabora cu Traian Băsescu şi PDL după plecarea PDL diu Guvernul Tăriceanu, din 2007", a spus Antonescu.

El a subliniat că PNL şi-a dovedit consecvenţa în diverse împrejurări, atât după alegerile din 2008, când prima ofertă pentru o guvernare cu PDL a venit către conducerea PNL şi a fost respinsă, cât şi în 2009, când în turul al doilea al prezidenţialelor PNL a oferit sprijinul său lui Mircea Geoană, dar şi după victoria lui Traian Băsescu, când o nouă ofertă de guvernare a fost respinsă.

"PNL nu are nevoie de aşa ceva. Opinia publică nu are dubii în această privinţă. Avem acest lucru trecut în documentul de constituire al USL, într-o anumită formă, iar la congresele celor trei partide din 7 aprilie vom adopta noi documente politice ferme în această privinţă. Nu cred că e nevoie ca în statut să apară acest lucru. Asta a făcut PDL pentru că nu era credibil", a mai spus Antonescu.

Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu a declarat, joi, întrebat despre intenţia PSD şi PNL de a adopta o declaraţie de interzicere a colaborării cu PDL, că ceea ce semnează cele două partide "este făcut exclusiv în interesul alegerilor care urmează".

"Ceea ce semnează domniile lor acum este făcut exclusiv în interesul alegerilor care urmează. Ar fi o greşeală din partea oricui, şi bănuiesc că niciun analist politic nu face asta, să creadă că ceea ce semnează PNL şi PSD într-un an electoral e menit să dureze mai mult decât alegerile", a precizat Sever Voinescu, purtător de cuvânt al PDL.

El a arătat că şi PDL a avut o experienţă similară, prin faptul că adoptase o clauză politică de necolaborare cu PSD, dar apoi a făcut un guvern cu social-democraţii.

Cele trei formaţiuni ale USL - PSD, PNL şi PC - vor decide "cel mai probabil pe 7 aprilie", la nivel de congres, că nu vor avea niciun fel de colaborare politică cu preşedintele Traian Băsescu şi PDL, a anunţat, luni, liderul social-democrat Victor Ponta.

"Cel mai probabil pe 7 aprilie, la finalizarea discuţiilor pentru alegerile locale, vom vota în structurile supreme ale celor trei partide, la nivel de Congres, decizia noastră, a celor trei partide, de a nu avea niciun fel de colaborare politică cu preşedintele Traian Băsescu şi cu PDL", a declarat Victor Ponta, în conferinţa de presă de la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: PNL nu va include în statut interdicţia de a colabora cu PDL.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: PNL nu va include în statut interdicţia de a colabora cu PDL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei