Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2012 - Anul XVII, nr. 43 (4948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zona euro este în pericol de a intra din nou în recesiune

Miercuri, 22 Februarie 2012 (16:07:50)

Economia zonei euro este în pericol de a intra din nou în recesiune după ce sectorul serviciilor s-a contractat în această lună, alăturându-se astfel industriei prelucrătoare, şi a temperat optimismul după aprobarea celui de-al doilea pachet de ajutor financiar pentru Grecia, potrivit Reuters.

Sondaje realizate în rândul directorilor repsonsabili cu achiziţiile arată o activitate neobişnuit de slabă în cele mai puternice două economii ale uniunii monetare, Germania şi Franţa.

Indicele Markit Eurozone Composite Flash PMI, care combină sectoarele servicii şi industrie prelucrătoare, fiind un bun indicator al creşterii economice, a scăzut la 49,7 puncte în februarie, de la 50,4 puncte în ianuarie, sub aşteptările de 50,6 puncte şi sub pragul de 50 puncte care separă creşterea de contracţie.

Efectele situaţiei din Europa s-au resimţit şi în China, unde indicele PMI a arătat cea mai mare scădere a exporturilor din ultimele opt luni. Europa este cea mai mare piaţă de export a Chinei.

Mai mulţi economişti au afirmat că datel PMI pentru zona euro sugerează că în acest trimestru nu se va înregistra creştere economică, alimentând din nou temerile că uniunea monetară ar putea intra într-o recesiune uşoară.

"Economia rămâne blocată la o viteză redusă, situaţie ce indică stagnare, poate o uşoară contracţie. Nu este un semn bun pentru primul trimestru", a spus Peter Dixon, analist la Commerzbank.

Ultimele date pentru zona euro au fost adunate în mare parte înainte ca miniştrii de Finanţe din zona euro să aprobe un al doilea pachet de ajutor financiar pentru Grecia, de 130 de miliarde de euro.

Indicele PMI pentru sectorul serviciilor din zona euro a săzut la 49,4 puncte de la 50,4 puncte în ianuarie.

PMI pentru industria prelucrătoare a rămas sub pragul de 50 de puncte pentru a şaptea lună consecutiv după ce a urcat uşor, de la 48,8 puncte în ianuarie la 49 puncte în februarie.

Economia zonei euro s-a contractat cu 0,3% în ultimul trimestru al anului trecut, iar un nou trimestru de scădere ar reprezenta intrarea în recesiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zona euro este în pericol de a intra din nou în recesiune.
 Vizualizări articol: 424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zona euro este în pericol de a intra din nou în recesiune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei