Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2012 - Anul XVII, nr. 43 (4948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berca: Am înţeles ce înseamnă să fii pompier după ce am discutat cu cei răniţi la Sighetu Marmaţiei

Miercuri, 22 Februarie 2012 (14:14:24)

Ministrul de Interne, Gabriel Berca, a declarat, miercuri, la bilanţul IGSU, că a înţeles ce înseamnă să fii pompier după ce a discutat cu pompierii răniţi într-una dintre exploziile de la Sighetu Marmaţiei.

"După nefericitul eveniment de la Sighet m-am dus, fără presă, să-i văd pe pompierii de la Spitalul de Arşi şi am înţeles din discuţiile cu aceştia ce înseamnă să fii pompier. Ei mi-au mulţumit de vizită şi mi-au spus: "Aveţi treburi cu cei din zăpadă, ocupaţi-vă de ei, de noi ne ocupăm noi", a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor, la bilanţul pe anul 2011 al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), la care a participat şi premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

Berca a precizat că a fost impresionat de ceea ce a discutat cu pompierii răniţi.

Ministrul le-a mulţumit angajaţilor de la IGSU pentru că au fost "în fiecare zi şi în fiecare noapte alături de cetăţeni, asigurându-i că în măsura posibilităţilor bugetului de stat le va asigura sprijin financiar şi logistic".

"Din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, sunteţi arma care a avut performanţă în 2011. Ştim problemele de natură financiară, de natură logistică, le cunoaştem şi le vom rezolva, atât cât ne permite bugetul", a mai spus Berca.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a adăugat că în 2012 va face şi "corecţii legislative".

"Avem Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care-şi face treaba, comitete judeţene care-şi fac treaba, trebuie să avem şi comitete locale", a precizat Gabriel Berca.

Ministrul a mai spus că Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei de la Ciolpani trebuie să fie operaţional până în luna iunie.

Pe de altă parte, Gabriel Berca le-a spus angajaţilor IGSU că are toleranţă zero în privinţa corupţiei.

Potrivit unui studiu GfK, pompierii beneficiază de cel mai înalt grad de încredere în rândul populaţiei, respectiv 93 la sută, fiind urmaţi de militari şi profesori, cu puţin peste 80 la sută.

Consilierul prezidenţial Iulian Fota a declarat că această cotă de încredere face ca pompierul să fie un simbol al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Iulian Fota le-a mulţumit pompierilor pentru "loialitatea faţă de cetăţean". El a mai spus că activitatea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă "corespunde bunei guvernări şi că putem fi mândri de activitatea acestuia".

La bilanţul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a participat şi fostul ministru de Interne Traian Igaş, care a declarat că în 2011 au fost momente grele şi a fost nevoit să facă o serie de restructurări.

Igaş le-a mulţumit angajaţilor ISU şi prefecţilor pentru colaborare, urându-le succes în 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berca: Am înţeles ce înseamnă să fii pompier după ce am discutat cu cei răniţi la Sighetu Marmaţiei.
 Vizualizări articol: 607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berca: Am înţeles ce înseamnă să fii pompier după ce am discutat cu cei răniţi la Sighetu Marmaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei