Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2012 - Anul XVII, nr. 43 (4948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Baconschi, despre o cooperare PSD-PDL după alegeri: Nu exclud nicio formă de dialog

Miercuri, 22 Februarie 2012 (14:34:46)

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, la TVR Info, întrebat despre posibilitatea unei cooperări PSD-PDL după alegeri, că se poate aştepta oricând, în viaţa unui politician, la o "metamorfoză", astfel că nu exclude nicio formă de dialog.

"Trăim probabil din dorinţa de a ne ridica nivelul de adrenalină în tot felul de scenarii. Aţi văzut că multe nu se confirmă. Producţia este vastă, ipotezele abundă, însă e vorba de o logică politică. Trebuie să ne gândim că USL-ul se opune reformelor care au fost lansate. A făcut-o şi până acum, continuă să o facă şi prin această insolită grevă parlamentară, golind băncile Legislativului. Evident, te poţi aştepta în viaţa oricărui politician la o metamorfoză, la o convertire, la o revenire cu picioarele pe pământ, aşa încât nu exclud nicio formă de dialog. Însă, deocamdată, este vorba despre o contrapunere politică destul de dură între USL şi PDL", a spus Baconschi, întrebat dacă este posibilă o colaborare PSD-PDL după alegeri, în contextul semnalului dat de discursul lui Victor Ponta în Parlament, la învestirea Guvernului Ungureanu.

De altfel, referindu-se la discursul lui Victor Ponta, Baconschi a spus că este bucuros de faptul că acesta "a descoperit, în fine, un ton de adresare civilizat care permite dialogul politic între putere şi opoziţie".

"Pe mine m-a bucurat faptul că domnul Ponta a participat la învestirea noului Guvern. E adevărat, era singurul reprezentant al opoziţiei în sala Parlamentului. Şi m-a bucurat şi faptul că a descoperit, în fine, un ton de adresare civilizat, care permite dialogul politic între putere şi opoziţie. Este de asemenea de salutat faptul că propunerile respective sunt realiste", a spus Baconschi.

El a adăugat de altfel că cele şapte propuneri USL care coincid, potrivit preşedintelui, cu programul de guvernare sunt "puncte comune, fără culoare ideologică".

"Pe chestiuni europene, de interes naţional, în orice democraţie europeană ar fi corect ca puterea şi opoziţia să aibă cel puţin o parte de agendă comună", a mai spus Baconschi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Baconschi, despre o cooperare PSD-PDL după alegeri: Nu exclud nicio formă de dialog.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Baconschi, despre o cooperare PSD-PDL după alegeri: Nu exclud nicio formă de dialog0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei