Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2012 - Anul XVII, nr. 43 (4948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Procurorul general al României dispune preluarea anchetei exploziilor de la Sighet de către PICCJ

Miercuri, 22 Februarie 2012 (16:06:02)

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a dispus preluarea anchetei exploziilor de la Sighetul Marmaţiei de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), întrucât sediul firmei ce distribuie gazul în localitatea maramureşeană este în Bucureşti.

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kövesi, în temeiul dispoziţiilor art. 209 alin. 41 din Codul de procedură penală, a dispus preluarea cauzei având ca obiect «explozia de la Sighetu Marmaţiei», în vederea efectuării urmăririi penale şi soluţionării acesteia de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", informează, miercuri, Biroul de presă al Ministerului Public.

Potrivit sursei citate, considerentele care au stat la baza preluării prin dispoziţia procurorului general al României "au vizat complexitatea cauzei, posibilitatea desemnării unor procurori din cadrul secţiei care să instrumenteze în mod exclusiv acest dosar, faptul că sediul central al firmei care distribuia gaz metan în oraş se află în Bucureşti, astfel încât este facilitată efectuarea de cercetări în raport cu această firmă".

"Procurorii au solicitat Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea Energiei desemnarea de urgenţă a două echipe de specialişti aparţinând altor firme decât celei care distribuia gaz metan în oraş, care să efectueze verificări ale reţelei de gaz în vederea depistării şi a localizării unor potenţiale alte scurgeri de gaz.
În cursul zilei de astăzi (miercuri-n.r.), 22 februarie 2012, vor fi derulate verificări, începând cu sediile instituţiilor publice, verificări ce vor viza toată reţeaua de distribuţie, ce se întinde pe o lungime de 26 de kilometri", se mai arată în comunicat.

Totodată, arată Ministerul Public, în timpul cercetărilor la faţa locului a fost ridicat din clubul în care a avut loc prima explozie sistemul de înregistrare video, ce urmează să fie supus de către experţii criminalişti unor verificări.

"În cursul zilei de 20 februarie 2012, au fost audiate un număr de 14 persoane, angajaţi ai firmei ce asigura distribuirea de gaz în oraş, precum şi alte persoane, audierile derulându-se şi în continuare", precizează sursa citată.

Inspectoratul de Stat în Construcţii a dispus demolarea parţială numai a doi pereţi exteriori ai construcţiei, ce prezentau pericol iminent de prăbuşire. În cursul zilei de miercuri, după această demolare parţială sunt continuate cercetările la faţa locului.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 0.56, într-o discotecă din Sighet, aflată la subsolul unei clădiri, a avut loc o explozie în care au fost rănite şapte fete. După 14 ore, în momentul în care se făceau cercetări privind explozia, o a doua deflagraţie s-a produs, fiind răniţi poliţişti, pompieri şi un notar, care avea biroul deasupra discotecii.

În cele două explozii 21 de persoane au fost rănite, 17 fiind spitalizate, mare parte au fost aduse cu avionul militar la Bucureşti.

Cinsprezece dintre victime sunt în spitalele de Arşi (11) şi Floreasca (patru) din Capitală, o altă victimă se află în Spitalul din Sighetul Marmaţiei, iar alta la Spitalul din Baia Mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorul general al României dispune preluarea anchetei exploziilor de la Sighet de către PICCJ.
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procurorul general al României dispune preluarea anchetei exploziilor de la Sighet de către PICCJ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei