Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 feb 2012 - Anul XVII, nr. 36 (4941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pardău: Deputaţii iau indemnizaţia de şedinţă pe condică; nu e prima dată când semnează dar nu sunt

Marţi, 14 Februarie 2012 (14:42:36)

Secretarul Camerei Dumitru Pardău a declarat că deputaţii sunt remuneraţi cu indemnizaţia de şedinţă în baza semnăturii de pe condica de prezenţă, el evitând să comenteze diferenţa dintre cele 173 de semnături din condica de marţi şi cei circa 70 de deputaţi prezenţi în sala de plen.

Pardău a precizat că deputaţii au fost marţi la Parlament, el arătând că nu este pentru prima dată când aceştia semnează condica de prezenţe, dar nu stau tot timpul în sala de plen.

"Problema cu câţi erau în sală - nu e prima dată când oamenii sunt aici şi nu intră tot timpul în sală", a spus Pardău.

El a mai spus că, în conformitate cu Regulamentul Camerei, cvorumul se anunţă la începutul şedinţei pe baza tabelelor de semnături, iar preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, a făcut chiar precizarea că şedinţa e în cvorum, conform listei de prezenţă.

"În rest, lucrările de azi s-au desfăşurat conform Regulamentului, pentru că la articolul 144 din Regulamentul Camerei se precizează când se verifică cvorumul, respectiv în cadrul votului final sau la solicitarea unui lider de grup. Nu cred că e o problemă sau vreun dubiu asupra legalităţii plenului", a spus Pardău.

Deputatul PDL a evitat să comenteze diferenţa de peste o sută de deputaţi evidenţiată de numărul de 173 de semnături din condica de prezenţe şi numărul de circa 70 de voturi, de pe tabela de vot electronic, spunând că acest lucru îl "depăşeşte".

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean a admis, marţi, că în sala de plen nu s-au aflat 173 de deputaţi, cât a anunţat în debutul şedinţei, el precizând că au participat la şedinţă 70 de aleşi, aşa cum s-a afişat pe tabela de vot la votul electronic.

Întrebat unde este diferenţa de circa 100 de deputaţi, Oltean a spus: "Vă rog să vedeţi care nu sunt cu semnătura pe lista de prezenţă şi întrebaţi-i unde sunt".

Oltean a admis, însă, că în sala de plen s-au aflat atâţi deputaţi câţi şi-au exprimat votul electronic. "Mi s-au părut că în sală sunt exact cât am anunţat eu, adică cât a apărut pe tabela de marcaj, nu mai mulţi", a spus Oltean.

Pe tabela electronică au apărut ca votând circa 70 de deputaţi, ceea ce înseamnă că în sală s-au aflat doar aceştia, şi nu 173 de aleşi, câte semnături apar pe condica de prezenţe.

Preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, a anunţat, în debutul şedinţei, că din totalul de 328 de deputaţi, la lucrări şi-au înregistrat prezenţa 173 de deputaţi, conform listelor de prezenţă semnate la intarea în sala de plen, deşi în sala de şedinţă nu se aflau decât circa 80 de aleşi.

Şedinţa plenului Camerei Deputaţilor s-a desfăşurat însă în prezenţa a aproximativ 80 de deputaţi, conform numărătorii făcute de jurnalişti, deşi la începutul şedinţei Ioan Oltean anunţa că şi-au înregistrat prezenţa 173 de deputaţi din totalul de 328.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pardău: Deputaţii iau indemnizaţia de şedinţă pe condică; nu e prima dată când semnează dar nu sunt.
 Vizualizări articol: 693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pardău: Deputaţii iau indemnizaţia de şedinţă pe condică; nu e prima dată când semnează dar nu sunt0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei