Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 feb 2012 - Anul XVII, nr. 36 (4941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sentinţă

6.000 de lei amendă penală, pentru mărturie mincinoasă în faţa judecătorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie din oraşul Broşteni a fost condamnată recent de Judecătoria Suceava să plătească 6.000 de lei, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Respectiva, Steluţa Mihaela Mihuţ (fostă Pinna–Mihuţ), în vârstă de 38 de ani, a minţit în cadrul procesului penal împotriva unui fost comisar de la Serviciul Public Comunitar Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, Mugurel Cristian Străchinescu, acuzat că, la sfârşitul lui 2006 - începutul anului 2007, i-a facilitat femeii obţinerea unui permis de conducere, deşi respectiva nu s-a prezentat la examene.

Dacă iniţial, în faţa procurorilor, Steluţa Mihaela Mihuţ a recunoscut tot, ulterior, în timpul procesului, femeia şi-a schimbat declaraţia în faţa judecătorilor, susţinând că a participat la proba teoretică şi practică. Declaraţiile contradictorii pe care le-a dat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava le-a motivat prin faptul că se afla într-o stare de tulburare întrucât a aflat că mama sa era bolnavă, dar şi prin tratamentul procurorului de caz care, susţinea inculpata, a ţipat la ea, i-a luat telefonul, nu i-a permis să contacteze un apărător şi a refuzat să-i dea măcar un pahar cu apă.

Imediat după noua declaraţie dată la Judecătorie, procurorii s-au autosesizat şi i-au făcut dosar penal Steluţei Mihaela Mihuţ pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Procurorii au arătat în rechizitoriul prin care au trimis-o ulterior în judecată pe inculpată că aceasta minte, întrucât, deşi susţinea că a fost prezentă la examene, chestionarele nu au fost completate de ea, potrivit unui raport de constatare grafică. De asemenea, anchetatorii au dovedit că inculpata era plecată din ţară, în perioada în care susţine că ar fi participat la probele de obţinere a permisului de conducere.

Judecătorii au considerat că inculpata se face vinovată de săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, sens în care, zilele trecute, au hotărât să o condamne la 6.000 de lei amendă penală, Steluţa Mihaela Mihuţ fiind obligată să plătească şi cheltuielile de judecată, în valoare de 650 de lei.

Între timp, comisarul Mugurel Cristian Străchinescu, cel pentru care femeia a minţit în instanţă, a fost găsit vinovat şi condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 6.000 de lei amendă penală, pentru mărturie mincinoasă în faţa judecătorilor.
 Vizualizări articol: 3419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
6.000 de lei amendă penală, pentru mărturie mincinoasă în faţa judecătorilor4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei