Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 feb 2012 - Anul XVII, nr. 36 (4941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Comunicaţiilor şi centrele subordonate instituţiei vor anunţa zilnic câţi bani cheltuiesc

Marţi, 14 Februarie 2012 (15:26:59)

Ministerul Comunicaţiilor a introdus pe pagina web a instituţiei o secţiune în care va prezenta zilnic cheltuielile efectuate de minister şi centrele subordonate acestuia, răspunzând astfel unei solicitări formulate de preşedintele Traian Băsescu.

"Din data de 13 februarie, toate cheltuielile efectuate în Ministerul Comunicaţiilor şi în centrele aflate în coordonarea acestuia vor fi postate pe site, decizia fiind luată pentru a asigura transparenţa asupra cheltuirii banilor publici", a anunţat instituţia.

Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională - CNMSI, Centrul Naţional "România Digitală" Bucureşti - CNRD şi Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO vor actualiza zilnic cheltuielile realizate.

Astfel, potrivit datelor anunţate deja, Ministerul Comunicaţiilor a efectuat vineri plăţi în sumă totală de 204.874 lei, cea mai mare parte revenind cheltuielilor de personal - 189.662 lei, urmate de cheltuieli aferente programelor cu finanţare rambursabilă - 13.930 lei şi pentru bunuri şi servicii - 1.282 lei.

În aceeaşi zi, cele trei centre subordonate au efectuat plăţi în sumă totală de de 144.307 lei, reprezentând cheltuieli de personal, din care CNMSI 77.249 lei, CNRD 64.058 lei şi CERT-RO 3.000 lei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la învestitura noului Cabinet, că aşteaptă de la acesta mai multă transparenţă şi rigoare, comparativ cu Guvernul Boc, menţionând că vrea ca pe site-urile ministerelor să apară fiecare ban cheltuit, chiar în fiecare zi.

De altfel, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a cerut ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, la ceremonia de preluare a mandatului, să respecte solicitările de transparenţă în administraţie formulate de preşedintele Traian Băsescu, apreciind că ministerul poate avea astfel o mai mare expunere publică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Comunicaţiilor şi centrele subordonate instituţiei vor anunţa zilnic câţi bani cheltuiesc.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Comunicaţiilor şi centrele subordonate instituţiei vor anunţa zilnic câţi bani cheltuiesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei