Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 feb 2012 - Anul XVII, nr. 36 (4941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oamenii din Glodeanu Siliştea care reuşiseră să-şi deszăpezească locuinţele,din nou sub nămeţi

Marţi, 14 Februarie 2012 (19:08:42)

Localnicii din comuna buzoiană Glodeanu Siliştea care abia reuşiseră să-şi cureţe locuinţele şi drumurile de zăpadă se confruntă din nou cu nămeţii după ce în judeţul Buzău a nins necontenit mai bine de 24 de ore. Ei spun că le este teamă să nu se dărâme casele pe ei din cauza ninsorilor repetate.

După ce abia reuşiseră să sape tuneluri în zăpadă pentru a putea să iasă din case şi să ajungă la animale să le hrănească sau la magazine pentru a cumpăra mâncare, oamenii sunt din nou blocaţi în nămeţi.

În satul Corbu, unde marţi drumarii au reuşit să deszăpezească drumul judeţean, oamenii se aşteaptă la ce e mai rău. Tineri sau bătrâni, localnicii nu mai au speranţă, temându-se că pereţii caselor şi acoperişurile s-ar putea prăbuşi peste ei.

"Păi, ne aşteptăm la ce e mai rău, ne-am luat lemne şi topoare în casă că dacă vine zăpada iar să avem cu ce ieşi din casă. Am ajuns să mă tem pentru viaţa mea în propria casă. N-a venit nimeni să ne întrebe, să vină cu o volă, să putem să dăm măcar o jumătate de metru de lângă casă. Acum au venit câteva utilaje de deszăpezire. Da, au venit pe stradă, pentru stradă, dar să ne ajute pe noi?", se plânge Cati Enache din satul Corbu.

Femeia povesteşte că de trei săptămâni trăieşte un coşmar, fiind zile în care nu a avut ce mânca. Ea povesteşte chiar că trei zile a stat blocată în casă până când vecinii au venit să o salveze.

"De pe 25 ianuarie trăim acest coşmar. Ne-au ajutat vecinii, am săpat tuneluri, am stat blocaţi trei zile în casă. Ne-au adus rudele de la Bucureşti mâncare când s-au curăţat drumurile, acum suntem iar cu muntele de zăpadă pe casă. Soacra mea nu a suportat să-şi vadă casa distrusă şi a plecat la nepoate în Bucureşti. O să cedeze acoperişul şi pereţii or să cadă pe noi, zăpada asta grea presează şi distruge tot. Noi singuri nu putem să răzbim, ne trebuie utilaje mari să dăm atâta mare de zăpadă cât s-a abătut peste noi", a adăugat femeia.

Soţul lui Cati Eneche, nea Marian, a dat zile întregi la lopată să cureţe zăpada din curtea casei şi să facă tuneluri pentru a putea ieşi din locuinţa blocată de nămeţii care ating şi cinci metri. Omul spune că nu-l mai ţine trupul să o ia de la început şi se teme că nici vecinii care l-au ajutat la primul val de ninsoare nu-i vor mai veni în sprijin.

"Eu aici făcusem, se şi vede pe la casă, azi noapte a pus-o la loc, acum trebuie să o dau iar, dar nu mai putem. Nu că mă tem pentru viaţa mea, da mă tem pentru clădirile astea că nu mai rezistă. Am spart şi podina ca să punem să ieşim şi să dăm zăpada de pe casă. S-au spart geamurile de la presiunea zăpezii", a spus Marian Enache.

Oamenii din Glodeau Siliştea nu au curent de 11 zile, iar drumurile sunt din nou închise după viscolul care s-a pornit încă de duminică. Drumarii care lucrează în zonă de aproape trei săptămâni nu mai ştiu când vor încheia misiunea.

"Sunt aici de la prima zăpadă, nu mai facem faţă, ce reuşisem să curăţăm s-a aşezat din nou. Sunt nămeţi de cinci-şase metri. Ne-au astupat aici. Am reuşit azi să deblocăm Corbu şi Caşota, însă mai sunt alte sate la care nu s-a ajuns de două-trei săptămâni, mai sunt oameni la Cârligu Mic, la Cârligu Mare şi Văcăreasca", a declarat Ion Dumitraşcu, drumar.

La Corbu a mers marţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu care a declarat că speră ca şi oamenii din celelalte sate să fie deblocaţi cât mai curând posibil.

"Nu au curent de 11 zile, s-au înlocuit stâlpii, acum cei de la Electrica verifică fiecare branşament să nu fie probleme. Suntem din nou sub zăpadă, avem aici patru utilaje, două acţioneză dintr-o parte, două din partea cealaltă. Sperăm ca mâine (n.r. - miercuri) să se întâlnească aceste utilaje, e foarte greu. E atât de multă zăpadă care trebuie disolcată. Ce reuşisem să facem până luni s-a dus, trebuie s-o luăm de la capăt", a spus Mocanu.

Obosiţi şi tot mai lipsiţi de speranţă, oamenii din Glodeanu Siliştea se tem de un nou val de ninsori, dar şi de încălzirea vremii, care le-ar afecta şi mai multe locuinţele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oamenii din Glodeanu Siliştea care reuşiseră să-şi deszăpezească locuinţele,din nou sub nămeţi.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oamenii din Glodeanu Siliştea care reuşiseră să-şi deszăpezească locuinţele,din nou sub nămeţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei