Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 feb 2012 - Anul XVII, nr. 36 (4941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din cauza grevei opoziţiei, doar câteva comisii ale Senatului au putut lucra marţi

Marţi, 14 Februarie 2012 (16:00:18)

Doar câteva comisii permanente ale Senatului s-au putut întruni, marţi, în condiţiile boicotului iniţiat de opoziţie, iar cele care au avut cvorum au dezbătut în timp record proiectele aflate pe ordinea de zi.

Din cele optspezece comisii permanente ale Senatului s-au întrunit, printre altele, Comisia pentru administraţie publică, Comisia pentru drepturile omului, Comisia pentru învăţământ şi Comisia pentru sănătate.

În majoritatea cazurilor, profitând de absenţa colegilor din opoziţie, parlamentarii puterii au parcurs rapid proiectele aflate pe ordinea de zi, cele mai multe dintre comisii finalizându-şi lucrările înainte de prânz.

Astfel, Comisia pentru administraţie a dezbătut şi votat în doar două ore 18 proiecte de lege şi iniţiative legislative, dintre care cele mai multe au primit aviz negativ. Printre proiectele dezbătute s-au aflat cel privind introducerea votului obligatoriu, folosirea urnei de vot transparente, cel privind ridicarea şi depozitarea vehiculelor staţionate neregulamentar şi o propunere legislativă privind protecţia copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi temporar în străinătate.

Şedinţa Comisiei pentru sănătate s-a terminat în mai puţin de o oră, senatorii mulţumindu-se doar să discute, în lipsa cvorumului necesar, pe marginea proiectelor de lege, fără a da vot.

La Comisia pentru învăţământ, condusă de senatorul PDL Mihail Hărdău, parlamentarii, întruniţi în cvorum, au discutat proiectele aflate pe ordinea de zi, dar, în cele din urmă, au decis să amâne discuţiile pentru o şedinţă viitoare, în speranţa că senatorii opoziţiei vor renunţa la boicotarea şedinţelor comisiilor.

Mai multe comisii, între care Comisia juridică, Comisia pentru buget şi Comisia pentru muncă, unde parlamentarii PSD şi PNL sunt majoritari, nu s-au putut reuni din lipsă de cvorum.

Dintre acestea, Comisia juridică a anunţat pe site-ul Senatului că desfăşoară "studiu individual".

"Azi, Comisia pentru muncă nu a avut asigurat cvorumul necesar pentru că puterea nici aici nu deţine majoritatea, drept urmare şedinţa de astăzi nu poate fi realizată, nu pot să treacă proiectele de lege care erau cuprinse în ordinea de zi", a declarat senatorul PSD Alexandru Cordoş, secretar al comisiei.

De altfel, Cordoş, care este vicelider al grupului PSD din Senat, a precizat că se află la Parlament pentru a verifica legalitatea desfăşurării şedinţelor comisiilor. El a menţionat că protestul parlamentar al opoziţiei continuă.

Grupurile parlamentare ale PSD şi PNL au aprobat, la începutul sesiunii parlamentare, propunerea lui Victor Ponta ca opoziţia să intre în "protest parlamentar pe perioadă nedeterminată", astfel că senatorii şi deputaţii opoziţiei nu participă la lucrările Parlamentului, nici în plen, nici în comisii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din cauza grevei opoziţiei, doar câteva comisii ale Senatului au putut lucra marţi.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Din cauza grevei opoziţiei, doar câteva comisii ale Senatului au putut lucra marţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei