Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 feb 2012 - Anul XVII, nr. 36 (4941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Intervenţii ale pompierilor la 18 cazuri medicale din zone izolate din Giurgiu

Marţi, 14 Februarie 2012 (13:49:49)

Pompierii militari din Giurgiu au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 18 cazuri medicale, trei dintre ele fiind în localitatea Răsuceni, unde drumurile sunt blocate de nămeţi de câţiva metri înălţime, astfel că echipajele de intervenţie au fost nevoite să meargă pe jos şi doi kilometri.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, la Răsuceni, în satul Carapancea s-a intervenit în cazul unui bărbat în vârstă de 30 de ani, cu traumatism prin cădere. Pompierii şi jandarmii au mers prin zăpadă doi kilometri până la locuinţa bărbatului, care a fost apoi preluat de o ambulanţă şi dus la Sitalul Judeţean Giurgiu.

Tot la Răsuceni au mai fost două cazuri medicale, fiind vorba despre două femei. Una dintre paciente a fost dusă cu un tractor pe un drum peste câmp până la o ambulanţă, iar cealaltă a fost preluată de un echipaj medical după ce pompierii şi jandarmii au spart un baraj de zăpadă de pe drumul dintre Prunaru şi Răsuceni, intervenţia durând câteva ore. În tot acest timp, pacientele au primit consiliere medicală prin telefon de la medicul de pe ambulanţă.

Celelalte 15 cazuri au fost rezolvate de SMURD, în localităţile Roata de Jos, Ulmi, Crevedia Mare, Ogrezeni şi Găiseni, unde au avut nevoie de ajutor pacienţi cu afecţiuni cardiace, insuficienţă respiratorie, hipotermie şi dureri lombare. De asemenea, echipajele SMURD au intervenit şi la Clejani, Bucşani, Bolintin Vale, Găiseni, Letca Nouă, Ghimpaţi, Mihăileşti şi Buturugeni, în cazul unor pacienţi cu febră, tahicardie, dureri abdominale, vărsături, afecţiuni cardiace.

Toţi pacienţii au fost transportaţi la unităţi de primiri urgenţe din Giurgiu, Bolintin şi Bucureşti, iar în acest moment sunt în stare stabilă, în afara oricărui pericol, precizează reprezentanţii ISU Giurgiu.

Marţi, circulaţia este închisă sau se desfăşoară cu restricţii pe cinci drumuri naţionale şi zece artere judeţene din Giurgiu, în unele zone zăpada depăşind trei metri înălţime.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Intervenţii ale pompierilor la 18 cazuri medicale din zone izolate din Giurgiu.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Intervenţii ale pompierilor la 18 cazuri medicale din zone izolate din Giurgiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei