Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 feb 2012 - Anul XVII, nr. 36 (4941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fostul şef de la Serviciul Permise Argeş, adjunctul şi alte 14 persoane, condamnate la închisoare

Marţi, 14 Februarie 2012 (17:55:29)

Un număr de 16 inculpaţi în dosarul permiselor eliberate fraudulos în Argeş, între care fostul şef al SPCRPCIV Gheorghe Codruţ Vlăsceanu şi fostul său adjunct, Vasile Voinea, au fost condamnaţi, marţi, de Curtea de Apel Târgu Mureş la închisoare cu executare, sentinţa nefiind însă definitivă.

Curtea de Apel Târgu Mureş a pronunţat, marţi, sentinţa în dosarul permiselor eliberate fraudulos în judeţul Argeş, caz în care au fost trimise în judecată 28 de persoane şi care s-a judecat timp de aproximativ trei ani la instanţa din Mureº, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, instanţa l-a condamnat pe fostul şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş Gheorghe Codruţ Vlăsceanu la 14 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, cu pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi timp de patru ani, şi pentru constituirea unui grup infracţional organizat - la 11 ani de închisoare şi trei ani de interzicere a unor drepturi.

Instanţa a dispus contopirea pedepselor, astfel încât Vlăsceanu a fost condamnat la pedeapsa cea mai mare, de 14 ani de închisoare cu executare şi pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi timp de patru ani. Pedeapsa va fi redusă cu perioada în care acesta a fost reţinut şi arestat, în intervalul 14 iunie 2008-7 august 2009.

Instanţa a confiscat sumele obţinute de Vlăsceanu din aceste infracţiuni - 11.350 de euro şi 1.750 de lei, a menţinut sechestrul pe un imobil şi un teren din Piteşti şi un autoturism Toyota, dar a ridicat sechestrul de pe sumele consemnate cu titlu asigurător într-un cont deschis pe numele acestuia, de 454.805 de euro şi 185.000 de lei.

În acelaşi dosar, Vasile Voinea, fost adjunct al lui Vlăsceanu, a fost condamnat la 11 ani şi opt luni de închisoare cu executare şi patru ani de interzicere a unor drepturi, în urma contopirii pedepselor pentru constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită în formă continuată, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în formă continuată, fals intelectual aflat în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Pedeapsa cea mai mare în cazul acestuia, de 11 ani şi opt luni de închisoare cu executare, a fost dată tot pentru luare de mită, din ea urmând să se scadă perioada în care acesta a fost reţinut şi arestat, adică intervalul 14 iunie 2008-7 august 2009.

În acelaşi dosar, au fost condamnaţi la închisoare cu executare încă 14 inculpaţi, printre care cadrele de poliţie Daniel Zidaru, Laurenţiu Ionuţ Bălan, Traian Proca, Aurelian Rădoi, Ion Ionaşcu, Daniel Paul Mandu şi Laurenţiu Georgel Neagoe.

Pe de altă parte, poliţiştii Virgil Ioniţă şi Mihai Crăciun au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare, alături de alţi zece inculpaţi.

Sentinţa este atacabilă cu recurs în zece zile de la pronunţare.

Instanţa a dispus totodată anularea a peste 50 de permise obţinute fraudulos, confiscarea şi distrugerea chestionarelor ridicate în iunie 2008 de DNA, precum şi arhivarea a 269 de copii pe suport digital şi optic ale mijloacelor de probă.

În decembrie 2008, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a 28 de inculpaţi în legătură cu fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş.

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 2006 - iunie 2008, în judeţul Argeş şi-a desfăşurat activitatea un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere de la SPCRPCIV Argeş.

Membrii acestui grup şi-au asumat mai multe "îndatoriri", respectiv racolarea persoanelor din mai multe judeţe interesate să obţină permisul de conducere prin coruperea unor funcţionari publici, schimbarea domiciliului viitorilor candidaţi, falsificarea documentelor necesare schimbării domiciliului, facilitarea promovării, în mod ilegal, a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

Judecarea dosarului permiselor din Argeş a început la Curtea de Apel Târgu Mureş în 15 ianuarie 2009, reuşindu-se finalizarea audierii tuturor celor 28 de inculpaţi. Ulterior, Curtea de Apel Târgu Mureş a procedat la iniţierea confruntărilor.

Paisprezece persoane arestate în dosarul permiselor din Argeş, între care foştii şefi ai Serviciului Permise Gheorghe Codruţ Vlăsceanu şi Vasile Voinea, au fost eliberate, în 7 august 2009, din Penitenciarul Târgu Mureş, după ce judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie le-au admis recursurile declarate împotriva unei încheieri a Curţii de Apel Târgu Mureş.

Celelalte opt persoane care au rămas închise au fost eliberate la sfârşitul lunii august 2009, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia de eliberare dată de Curtea de Apel Târgu Mureş. Atunci, măsura arestării preventive a fost înlocuită cu interdicţia de a părăsi ţara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul şef de la Serviciul Permise Argeş, adjunctul şi alte 14 persoane, condamnate la închisoare.
 Vizualizări articol: 693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostul şef de la Serviciul Permise Argeş, adjunctul şi alte 14 persoane, condamnate la închisoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei