Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 feb 2012 - Anul XVII, nr. 36 (4941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În văzul tuturor

Centrele comerciale din Suceava şi-au înfiinţat ilegal parcări de taxi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrele comerciale din municipiul Suceava au uitat să respecte prevederile legale în anumite privinţe. Spaţiile special amenajate pentru staţionarea taxiurilor nu au fost autorizate niciodată, deşi atât Legea nr.38/2003, care reglementează modul de funcţionare a activităţii de taximetrie, cât şi reprezentanţii Primăriei Suceava spun că este nevoie de aviz din partea administraţiei locale şi a poliţiei rutiere. Până acum, nici un reprezentant al acestor centre comerciale nu s-a obosit să intre în legalitate. Mai mult, în unele cazuri se face discriminare între firmele de taximetrie din municipiul Suceava. Aşa se face că anumite centre comerciale permit doar accesul unor anumite firme, interzicând maşinilor celorlalte firme concurente să staţioneze în aşteptarea clienţilor. Fireşte, această exclusivitate se face pentru o anumită sumă de bani pe care reprezentanţii firmei de taximetrie o plătesc către anumite centre comerciale.

 

Legea, impusă în Justiţie

Problemele de legalitate în privinţa relaţiilor dintre firmele de taximetrie şi centrele comerciale din Suceava au constituit obiectul unor dispute în instanţă, iar judecătorii au decis că „exclusivitatea” contravine legislaţiei. Pe 7 decembrie 2011, Judecătoria Suceava le-a dat dreptate celor de la TIN TAXI, care au reclamat că maşinile acestei firme nu sunt primite în locul special amenajat pentru taxiuri din parcarea hipermarketului Kaufland.

„Timp de şase luni, mai multor taxiuri ale SC TIN TAXI SRL li s-a interzis accesul în locul special de aşteptare a clienţilor amenajat în parcarea Kaufland. Considerăm că refuzul angajaţilor şi reprezentanţilor Kaufland Suceava de a permite taxiurilor dispecerate de TIN TAXI accesul în locul special amenajat pentru aşteptarea clienţilor constituie un abuz şi încalcă prevederile legii taximetriei”, a precizat Ştefan Gudula, avocatul care a reprezentat în instanţă firma TIN TAXI.  

În urma acestei decizii a Judecătoriei Suceava, cei de la Kaufland au revenit la normal şi au permis accesul maşinilor tuturor firmelor de taximetrie care acţionează legal în municipiu.

Nu acelaşi lucru se petrece la Shopping City Suceava, în parcarea acestui centru comercial fiind permis doar accesul uneia dintre cele trei firme de taximetrie. O problemă în privinţa accesului a existat şi la Iulius Mall Suceava, numai că între timp s-a permis accesul tuturor firmelor de taximetrie din Suceava. Singurul centru comercial care nu a dorit exclusivităţi a fost Galleria Mall, unde de la bun început a putut parca în aşteptarea clienţilor orice firme de taximetrie autorizată.

 

Primăria şi Poliţia nu au primit cereri de autorizare a parcărilor pentru taxi din partea centrelor comerciale

Deşi Legea 38/2003 este extrem de clară în privinţa a ceea ce înseamnă un loc de parcare pentru taxi şi cine autorizează astfel de spaţii, reprezentanţii centrelor comerciale din Suceava se fac că plouă.

Articolul 1, indice 1, aliniat m, din Legea nr.38/2003 spune următoarele: „Loc de aşteptare a clienţilor - spaţiu special amenajat şi semnalizat corespunzător de către autoritatea administraţiei publice locale, cu avizul poliţiei rutiere, având un număr de locuri prestabilit pentru staţionarea taxiurilor în aşteptare în poziţia «Liber»”.

Faptul că centrele comerciale pot înfiinţa locuri de aşteptare a clienţilor doar cu avizul administraţiei locale şi a poliţiei rutiere este recunoscut şi de reprezentanţii Primăriei Suceava. Totuşi, până acum nici un centru comercial din Suceava nu a cerut vreun aviz în acest sens, deşi parcări special amenajate în acest sens au fost înfiinţate peste tot.

Poliţia întăreşte această ilegalitate. „Până la această dată (n.a. – 29 septembrie 2011) nu am primit nici o solicitare de avizare a locurilor de aşteptare pentru clienţi stabilite în incinta parcărilor centrelor comerciale din municipiul Suceava”, se menţionează într-o adresă a Biroului Poliţiei Rutiere Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrele comerciale din Suceava şi-au înfiinţat ilegal parcări de taxi.
 Vizualizări articol: 3116 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Centrele comerciale din Suceava şi-au înfiinţat ilegal parcări de taxi4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei