Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 feb 2012 - Anul XVII, nr. 30 (4935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu:E nevoie de timp pentru a cântări nominalizarea la şefia DNA,voi folosi toate cele şase luni

Marţi, 7 Februarie 2012 (18:21:29)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că mandatul lui Daniel Morar la conducerea DNA a fost prelungit cu şase luni deoarece are nevoie de timp pentru a "cântări" nominalizarea unei noi persoane şi că intenţionează să utilizeze întregul interval de şase luni pentru a decide în acest sens.

"Am discutat în săptămânile anterioare cu procurorul general această chestiune, nu am ajuns la o concluzie privind nominalizarea acum a unei persoane care să fie potrivită pentru această funcţie şi, de aceea, am convenit că cea mai bună soluţie ar fi să beneficiem de mai mult timp pentru a cântări această propunere pe care ministrul Justiţiei trebuie să o facă. Sunt convins că în perioada imediat următoare ne vom putea concentra şi pe acest subiect, astfel încât persoana nominalizată să continue o activitate care să fie încadrată în criteriile de performanţă la DNA", a spus Predoiu.

El a precizat că intenţionează să utilizeze întregul interval de şase luni de prelungire a mandatului şefului DNA pentru a lua cea mai bună măsură.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, l-a delegat pentru şase luni, începând din 13 februarie, la conducerea Direcţia Naţionale Anticorupţie, pe Daniel Morar, aşa cum a sugerat preşedintele Traian Băsescu în 14 noiembrie anul trecut.

În 14 noiembrie 2011, la TVR, preşedintele Traian Băsescu declara că doreşte să îi ceară procurorului general Codruţa Kovesi prelungirea cu şase luni, până la raportul Comisiei Europene din vară, a mandatului procurorului-şef al DNA, Daniel Morar, care expiră în 12 februarie 2012.

Peste o lună, în 13 decembrie 2011, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, susţinea că numirea noului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este o preocupare a Ministerului Justiţiei şi a Ministerului Public, aceasta neimplicând o continuitate a persoanei, dar că nici nu o exclude, dacă legea o permite.

La rândul său, în 24 noiembrie 2011, procurorul general al României, Codruţa Kovesi, declara, la B1 TV, că eventuala prelungire a mandatului procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie o va discuta cu ministrul Justiţiei, întrucât acesta ar putea veni cu o propunere de numire a unui nou şef.

Kovesi a mai precizat că în iunie 2012 expiră mandatele celor doi adjuncţi ai lui Morar, însă procurorul şef adjunct Laura Oprean mai poate beneficia de încă un mandat de trei ani. Cel de-al doilea adjunct este Carmen Gâlcă, al cărei mandat expiră în luna iunie.

Conform articolului 57, alineatele 7 şi 8 din Legea 303/2004 prinvind statutul magistraţilor, "în interesul serviciului, procurorii pot fi delegaţi, cu acordul scris al acestora, inclusiv în funcţii de conducere, de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la parchetele din cadrul Ministerului Public pe o perioadă de cel mult 6 luni".

"Delegarea procurorilor poate fi prelungită, cu acordul scris al acestora, cel mult încă 6 luni", mai prevede legea.

Codruţa Kovesi mai spunea atunci că va avea în primul rând o discuţie cu Daniel Morar, apoi va fi o discuţie în trei, respectiv între ea, şeful DNA şi ministrul Justiţiei, pentru delegarea lui Morar până în iunie 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu:E nevoie de timp pentru a cântări nominalizarea la şefia DNA,voi folosi toate cele şase luni.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu:E nevoie de timp pentru a cântări nominalizarea la şefia DNA,voi folosi toate cele şase luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei