Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 feb 2012 - Anul XVII, nr. 30 (4935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tone de sloiuri

Pilonii de gheaţă de sub podul de la Iţcani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Tone de sloiuri de gheaţă, sub forma unor adevăraţi piloni, s-au format sub podul de la Iţcani de peste râul Suceava. Spectaculos, fenomenul în sine este unul perfect explicabil, conducta de transport a apei potabile aparţinând ACET, ce trece pe sub pod, prezentând fisuri, iar apa care ţâşneşte transformându-se în sloiuri tot mai groase, pe fondul temperaturilor extreme care se resimt în judeţ de aproape două săptămâni.
Situaţia este cunoscută de autorităţi, însă atâta timp cât gerul nu se va domoli, nu se ia în calcul o intervenţie pentru distrugerea pilonilor de gheaţă.
Ştefan Groza, directorul ACET Suceava, a declarat: „la podul de la Iţcani avem o conductă cu diametrul de şase sute de milimetri, din oţel, care aduce apă de la sursa Mihoveni spre zona Traian Vuia. Conducta este montată exact pe mijlocul podului, pod care are o lăţime de 12 metri, şi în decursul timpului au apărut scurgeri de apă din această conductă. Menţionez că această conductă este din 1964, practic fiind dată în folosinţă odată cu aducţiunea de la Mihoveni”.
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a admis că această conductă este vulnerabilă şi este necesară găsirea unei soluţii alternative.
„Există un risc atâta timp cât conducta nu este îngropată şi se află deasupra râului Suceava, unde curenţii de aer sunt foarte puternici. Este un semnal de alarmă pentru noi şi cei de la ACET trebuie să găsească o altă soluţie tehnică care să nu pericliteze alimentarea cu apă a unei părţi din cartierul Iţcani în iernile următoare”, a declarat primarul Ion Lungu.  
Pe toate râurile din judeţ, urmare a gerului extrem, s-au format fenomene de pod de gheaţă, în zona de munte, pe râul Bistriţa şi pe afluenţi, grosimea straturilor de gheaţă depăşind 30 şi chiar 40 de centimetri.
Pericolul de inundaţii poate apărea în condiţiile unei încălziri bruşte a vremii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pilonii de gheaţă de sub podul de la Iţcani.
 Vizualizări articol: 4084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Pilonii de gheaţă de sub podul de la Iţcani4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce bucurie trimis de
( 7 feb 2012, 11:32:55
domnule director daca nu stiti acele sloiuri de gheata afecteaza grav structura podului dar dv.nici nu va ginditi sa inlaturati gheata pentru caci s-au astupat fisurile Ar fi bine sa se sesizeze alt cineva DAR CINE??????????????????????????
2.   Hm.. trimis de
( 7 feb 2012, 11:49:54
astea arata ca pierderile pe care le platim noi lunar...cam asa arata si metru cub de apa rece platit lunar in factura de la asociatie domnule STEFAN GROZA...platim 6lei/m cub tinand cont ca apa de la robinete vine prin cadere iar toate instalatiile sunt facute de pe vremea lu' NEA NICU ... voi.practic suntenti niste capuse..iar noi..prostii
3.   Problema veche trimis de
( 7 feb 2012, 13:01:52
acele fisuri sunt in acea teava de ani de zile, le stiu de cand mergeam la pescuit pe acolo si asta se intampla acum cel putin trei ani!
4.   Comentariu trimis de
( 7 feb 2012, 15:39:43
Dupa CE S-A VORBIT IERI CA LOCUITORII DIN ITCANI NU AU APA ACUM AU IESIT SA-"SI CEARA SCUZE CICA" NEA NICU E DE VINA CA NU A SCHIMBAT-O SI hai sa fim seriosi daca ar fi prima si ultima fisura.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei