Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 feb 2012 - Anul XVII, nr. 30 (4935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Jandarmeria Română: 2011-perioadă de adaptare organizatorică

Marţi, 7 Februarie 2012 (19:27:29)

Jandarmeria Română susţine că pentru instituţie anul 2011 a reprezentat "o perioadă de adaptare organizatorică determinată de necesitatea încadrării în indicatorii bugetaţi", concomitent cu eficientizarea activităţilor şi misiunilor destinate creşterii gradului de siguranţă al cetăţenilor.

"Cu toate dificultăţile de ordin material întâmpinate, modul profesionist de organizare şi executare a misiunilor din competenţă continuă să fie reperul esenţial ce defineşte potenţialul, locul şi rolul Jandarmeriei Române în cadrul sistemului naţional de ordine şi siguranţă publică", precizează Jandarmeria Română, într-un comunicat privind bilanţul activităţii instituţiei pe anul 2011.

În aceeaşi măsură, mai spune sursa citată, capabilităţile acţionale dovedite în plan internaţional au permis, în premieră, dislocarea unui contingent de 66 de jandarmi români în cadrul Misiunii NATO de Pregătire din Afganistan - NTM-A.

"Procesul de actualizare şi modernizare a cadrului normativ existent a fost determinat de necesitatea armonizării acestuia cu evoluţia structurală şi acţională a instituţiei. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, au fost elaborate şi înaintate direcţiilor de specialitate din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, în vederea promovării şi adoptării, o serie de proiecte de acte normative care au contribuit la îmbunătăţirea activităţii structurilor subordonate", arată instituţia la bilanţul pe 2011.

Potrivit sursei citate, în 2011, procesul de reorganizare structurală al instituţiei s-a desfăşurat în condiţiile austerităţii bugetare, principalul obiectiv constituindu-l proiectarea unor structuri eficiente la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi unităţilor subordonate acestuia, cu încadrarea în limita numărului de indicatori repartizaţi în finanţare.

La nivelul Jandarmeriei Române s-au realizat două reorganizări, prima cu intrare în vigoare la data de 1 aprilie 2011, iar cea de a doua cu intrare în vigoare la data de 15 iunie 2011.

Şedinţa de evaluare a activităţii Jandarmeriei Românepe 2011 a avut loc marţi, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în prezenţa secretarului de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, chestor de poliţie Ioan Dascălu.

La activitatea de bilanţ au participat preşedintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputaţilor, Costică Canacheu, directorul general în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, chestor şef Ioan Crişan, consilierul pe probleme de securitate în Guvernul României, Adrian Victor Vevera, locţiitorul Şefului Statului Major General, general locotenent Dan Radu Ghica.

Secretarul de stat Ioan Dascălu a apreciat rezultatele bune obţinute de jandarmii români în misiunile de asigurare şi menţinere a ordinii publice şi a subliniat faptul că "îndatorirea fundamentală a Jandarmeriei rămâne şi în anul 2012 creşterea gradului de siguranţă publică".

De asemenea, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică i-a felicitat pe jandarmii români care au executat misiuni internaţionale în Afganistan şi Kosovo, subliniind contribuţia adusă la promovarea imaginii Jandarmeriei, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi României, în lume, prin toate acţiunile desfăşurate în teatrele de operaţiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jandarmeria Română: 2011-perioadă de adaptare organizatorică.
 Vizualizări articol: 638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jandarmeria Română: 2011-perioadă de adaptare organizatorică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei