Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 feb 2012 - Anul XVII, nr. 30 (4935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Kovesi l-a delegat încă şase luni pe Morar la conducerea DNA

Marţi, 7 Februarie 2012 (14:16:12)

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, l-a delegat pentru şase luni, începând din 13 februarie, la conducerea Direcţia Naţionale a României, Daniel Morar, aşa cum a sugerat preşedintele Traian Băsescu în 14 noiembrie anul trecut.


Prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a dispus delegarea procurorului Daniel Morar în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Delegarea a fost dispusă începând cu data de 13 februarie 2012, pentru o perioadă de şase luni, ca urmare a încetării actualului mandat deţinut de procurorul Daniel Marius Morar", se arată într-un comunicat de marţi al Ministerului Public.

În 14 noiembrie 2011, la TVR, preşedintele Traian Băsescu declara că doreşte să îi ceară procurorului general Codruţa Kovesi prelungirea cu şase luni, până la raportul CE din vară, a mandatului procurorului-şef al DNA, Daniel Morar, care expiră în 12 februarie 2012.

Peste o lună, în 13 decembrie 2011, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, susţinea că numirea noului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este o preocupare a MJ şi a Ministerului Public, ea neimplicând o continuitate a persoanei, dar nici nu o exclude, dacă legea o permite.

Întrebat despre cum vede sugestia lansată de preşedintele României în privinţa numirii împreună a şefului DNA şi a adjuncţilor săi, Catalin Predoiu a susţinut că este o idee pe care a practicat-o în propunerile pe care le-a făcut, procurorul general al României, Codruţa Kovesi, având la dispoziţie o echipă întreagă, pe care a propus-o mai departe Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), "dupa ce s-a consultat în prealabil cu procurorul general şi după ce a asumat în ceea ce îl priveşte aceasta idee ca fiind o practică managerială corectă".

"Eu zic că este un obicei nu numai în sistemele publice, judiciare sau nejudiciare, este o practică şi în sistemele private de management al companiilor, al fundaţiilor, oricăror organizaţii care reclamă o muncă în comun, o muncă de echipă, pentru că în absenţa unei comuniuni de idei, a unei empatii între lideri şi
echipa sa, apar sincope, apar disfuncţii", explica Predoiu.

La rândul său, în 24 noiembrie 2011, procurorul general al României, Codruţa Kovesi, declara, la B1 TV, că eventuala prelungire a mandatului procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie o va discuta cu ministrul Justiţiei, întrucât acesta ar putea veni cu o propunere de numire a unui nou şef.

Kovesi a mai precizat că în iunie 2012 expiră mandatele celor doi adjuncţi ai lui Morar, însă procurorul şef adjunct Laura Oprean mai poate beneficia de încă un mandat de trei ani. Cel dea-l doilea adjunct este Carmen Gâlcă. Kovesi poate propune Consiliului Superior al Magistraturii delegarea lui Morar pentru cel mult 90 de zile, aşa cum s-a întâmplat la începutul lui 2009.

Codruţa Kovesi mai spunea atunci că va avea în primul rând o discuţie cu Daniel Morar, apoi va fi o discuţie în trei, respectiv între ea, şeful DNA şi ministrul Justiţiei, pentru delegarea lui Morar până în iunie 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kovesi l-a delegat încă şase luni pe Morar la conducerea DNA.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kovesi l-a delegat încă şase luni pe Morar la conducerea DNA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei