Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 feb 2012 - Anul XVII, nr. 30 (4935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Pericol iminent

Ţurţuri de doi metri lungime pe acoperişurile unor blocuri din centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ţurţuri imenşi, cu o lungime de aproximativ doi metri, pun în pericol viaţa celor care circulă pe trotuarele de la baza a două blocuri din centrul Sucevei, situate în imediata apropiere a Casei Polone (Dom Polski).
Clădirile A10 de pe strada Ana Ipătescu şi B1 de pe strada Mitropoliei au fost mansardate în urmă cu câţiva ani, iar odată cu apariţia noilor apartamente de la etajul clădirii, locuitorii din zonă se confruntă cu un fenomen periculos, care poate face oricând victime umane.
Din cauza fenomenului de dezgheţ – îngheţ a zăpezii de pe acoperişuri, de-a lungul acestora, pe toate lateralele blocurilor s-au format ţurţuri de dimensiuni impresionante, care, deşi reprezintă un pericol pentru toţi cei care trec pe acolo, nu pot fi daţi jos.
“Sunt o mulţime de copii care vin de la şcoală, merg la şcoală, trec pe aici, sunt oameni care merg la alimentară pe aici...Dacă un sloi de gheaţă de acolo se desprinde şi-i cade unuia în cap, prin creier îi trece. La viteza pe care o prinde când se desprinde un astfel de ţurţure, trece prin om”, spune îngrijorat Vasile Dănăilă, care locuieşte vizavi de un astfel de bloc cu ţurţuri.
Seară de seară, omul a urmărit să vadă dacă se aprinde vreo lumină la blocul de vizavi, la etajul cinci, să le spună celor de acolo să doboare uriaşele formaţiuni de gheaţă, dar aşteptările sale au fost zadarnice.

 

Intervenţii imposibile din cauza lipsei locatarilor

Preşedintele Asociaţiei de proprietari 1 Parc, Victor Roman, spune că cele două blocuri ale căror acoperişuri sunt “tivite” cu ţurţuri de gheaţă sunt o problemă cu care se confruntă an de an:
“Cine să intervină dacă acolo nu locuieşte nimeni? Cine poate ieşi acolo? Apartamentele sunt vândute, dar proprietarii nu stau aici, vin din an în Paşte. 80% din apartamentele de la mansardă nu sunt locuite. Acum doi ani am solicitat sprijinul pompierilor pentru a sparge ţurţurii, dar nu au putut interveni decât la unul din blocuri, la celălalt nu au cum intra cu maşina”.
Pentru a preîntâmpina eventuale incidente grave, reprezentanţii asociaţiei de proprietari au delimitat cu benzi de semnalizare zonele periculoase şi au pus afişe cu mesajul “Atenţie! Cad ţurţuri!”, dar, de foarte multe ori, avertizările lor sunt distruse de cei care trec prin zonă. Mulţi alţii, printre care şi copiii care merg la şcoală, pur şi simplu le ignoră, trecând nepăsători pe sub colţii de gheaţă, cu greutate de câteva kilograme, care riscă să se prăbuşească de la înălţime.

 

Amenzi pentru cei care nu doboară ţurţurii periculoşi

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi a spus că, în astfel de situaţii, locatarii şi asociaţiile de proprietari au obligaţia de a da jos ţurţurii periculoşi: “De la începutul sezonului rece am solicitat asociaţiilor de proprietari, agenţilor economici să îşi cureţe zăpada din zona în care activează, dar şi să dea jos ţurţurii care se formează din cauza fenomenelor de îngheţ – dezgheţ. Unii au înţeles că au această obligaţie, alţii nu. Acolo unde sunt probleme, nu au tehnica necesară sau nu sunt locuite apartamentele de la etajele superioare, de unde ar putea fi daţi jos ţurţurii formaţi la streaşină, se pot adresa municipalităţii, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, să acţionăm înainte să se petreacă o tragedie sau să se înregistreze pagube materiale”.
Conform prevederilor legale în vigoare, cei responsabili de îndepărtarea ţurţurilor de gheaţă periculoşi – locatari, asociaţia de proprietari sau agenţi economici -  pot fi amendaţi.
Deocamdată, acest lucru nu s-a întâmplat, viceprimarul Lucian Harşovschi precizând că “ţelul nostru nu e de a da amenzi, ci de a face oamenii să înţeleagă că trebuie şi ei să facă ceva, să intervină, înainte de a se întâmpla o nenorocire”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţurţuri de doi metri lungime pe acoperişurile unor blocuri din centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 2484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Ţurţuri de doi metri lungime pe acoperişurile unor blocuri din centrul Sucevei3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Despagubiri trimis de
( 7 feb 2012, 12:56:29
Am si eu o intrebare, daca un vecin de la mansarda desprinde un turture care mai apoi iti distruge masina parcata cui poti din punct de vedere legal sa ceri despagubiri pentru repararea masinii?
2.   Cui? trimis de
( 7 feb 2012, 13:56:13
sfintului duh,daca nu ai casco!
3.   Comuitarii unde sunt? trimis de
( 8 feb 2012, 09:05:16
Da, militenii comunitari unde sunt? Ce , eu sunt cascador sa ma intind dupa turturi......... astia nu sunt in slujba comunitatii? Ar trebui sa faca ca in occient.nu pot sa ma deplasez dau telefon , vine comunitarul ii dau lista de cumparaturi, banii si el executa!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei