Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 feb 2012 - Anul XVII, nr. 30 (4935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Jandarmii români au executat anul trecut în Kosovo peste 2.500 de misiuni

Marţi, 7 Februarie 2012 (19:29:07)

Detaşamentul de jandarmi dislocat în Kosovo a executat, anul trecut, o gamă variată de acţiuni, totalizând 2.569 de misiuni, cu o medie de 11 luptători/misiune, comparativ cu 1.832 de misiuni executate în anul 2010.

"Participarea structurilor Jandarmeriei Române la misiuni internaţionale s-a realizat prin asigurarea continuităţii activităţii Detaşamentului de Misiuni Internaţionale dislocat sub egida EULEX în Kosovo până la retragerea din teatrul de operaţii şi a participării la Misiunea Civilă a Uniunii Europene din Georgia (EUMM)", arată Jandarmeria Română, într-un comunicat privind bilanţul activităţii instituţiei pe anul 2011.

De asemenea, spune sursa citată, acest domeniu a înregistrat o etapă importantă, prin începerea participării efectivelor de jandarmi la misiunile de pregătire a poliţiei afgane, în cadrul misiunii NTM-A.

"Având în vedere prevederile Hotărârii CSAT 77 din 26 septembrie 2011 privind dezangajarea efectivelor de poliţie şi jandarmi aflate în Misiunea EULEX Kosovo şi în conformitate cu OMAI I/807 din 2 noiembrie 2011 privind retragerea efectivelor de jandarmi aflate în Misiunea EULEX Kosovo, turul de serviciu al detaşamentului de jandarmi a încetat la data de 24 decembrie 2011", notează jandarmeria.

În anul 2011 a debutat participarea instructorilor specializaţi din Jandarmeria Română la misiunea de instruire NATO Training Mission Afganistan (NTM-A).

La sfârşitul lunii octombrie 2011, cu ocazia efectuării evaluării de etapă a activităţii primului contingent de jandarmi dislocat în teatrul de operaţii din Afganistan, rezultatele obţinute s-au concretizat în pregătirea a 3.954 poliţişti afgani.

În luna noiembrie s-a efectuat rotaţia efectivelor din teatrul de operaţii din Afganistan, noul contingent desfăurându-şi activitatea specifică în trei centre de pregătire, asigurându-se pregătirea unui număr total de 282 ofiţeri şi 1.288 subofiţeri afgani.

În ce priveşte cooperarea internaţională în plan bilateral au fost organizate şi s-au desfăşurat 64 de activităţi în cadrul unui portofoliu de colaborare format din 19 state."Printre cele mai importante realizări în domeniul realţiilor internaţionale se remarcă acceptarea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române în reţeaua europeană a forţelor de intervenţie specială ATLAS şi acordarea asistenţei instituţiilor similare din Republica Moldova şi Iordania în cadrul unor proiecte cu finanţare externă", spune sursa citată.

În cadrul cooperării multilaterale a Jandarmeriei Române cu instituţii similare din străinătate se înscrie şi participarea reprezentanţilor instituţiei noastre la activităţi comune alături de omologii lor din Portugalia, Olanda, Maroc, Argentina, Chile, Polonia şi Lituania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jandarmii români au executat anul trecut în Kosovo peste 2.500 de misiuni.
 Vizualizări articol: 699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jandarmii români au executat anul trecut în Kosovo peste 2.500 de misiuni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei