Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 feb 2012 - Anul XVII, nr. 30 (4935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Electrica:Peste 60.000 de consumatori au rămas fără energie electrică din cauza viscolului şi gheţii

Marţi, 7 Februarie 2012 (16:08:29)

Peste 60.000 de consumatori din judeţele Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi şi Prahova au rămas fără curent electric după ce viscolul, ninsoarea şi gheaţa au afectat mai multe linii electrice aeriene, posturi de transformare şi au rupt stâlpi, conductoare şi console, informează Electrica.

Reprezentaţii companiei Electrica au precizat că intervenţia celor 109 echipaje pentru remedierea avariilor se face în condiţii deosebit de grele, din cauza ninsorii şi a viscolului.

"Avariile s-au produs din cauza depunerilor de gheaţă, polei (cu grosime de 15 cm), în condiţii de vânt puternic, cu rafale de până la 80-90 km/h. În acest sens s-a cerut sprijinul autorităţilor competente (Prefecturi, Consilii Judeţene, Primării), pentru asigurarea accesului echipelor de intervenţie SC Electrica SA către instalaţiile avariate. În urma înrăutăţirii condiţiilor meteo, în prezent sunt avariate un număr de şapte LEA 110 kV, dintre care şase în judeţul Buzău una în judeţul Prahova. Urmare a acestor defecţiuni, în zona municipiului Buzău sunt nealimentate trei staţii electrice şi alte patru staţii sunt alimentate radial. Sunt mobilizate formaţii pentru controlul traseului şi remedierea defecţiunilor constatate (conductoare, izolatoare rupte)", se arată într-un comunicat de presă al companiei remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Electrica a precizat că asigură toate materialele necesare pentru intervenţii, precum şi dispozitive specifice, fiind mobilizate în ajutor formaţii specializate din zonele care până în prezent nu au fost afectate de viscol.

În judeţul Brăila sunt 13 linii electrice aeriene (LEA) afectate total, trei afectate parţial şi 207 posturi de transformare avariate în 24 localităţi, în zonele Victoria, Ianca fiind 14.000 de consumatori fără energie electrică din cauza viscolului, ninsorii şi a gheţii de pe conductoare.

În judeţul Buzău sunt 25 LEA afectate total, 10 afectate parţial, 386 posturi de transformare avariate, în 32 de localităţi fiind opt stâlpi rupţi, conductoare rupte, 35 de console rupte parţial în municipiul Buzău, aproximativ 35.000 consumatori rămânând fără energie electrică din cauza viscolului, ninsorii şi gheţii de pe conductoare.

În judeţul Dâmboviţa sunt patru LEA afectate total, una afectată parţial, 46 posturi de transformare avariate, iar în localităţile Runculeţu, Brezoaiele, Crevedia şi Româneşti sunt 3.000 de consumatori fără energie electrică.

În Vrancea sunt două LEA afectate total, alte două afectate parţial, 65 de posturi de transformare avariate în localităţile Măicăneşti, Tâmboieşti, Goleşti, Tătaru, Belciugele, Vulturu, Suraia, 3.500 de consumatori rămânând fără energie electrică.

În judeţul Galaţi, o linie electrică aeriana este afectată total, una parţial şi 23 de posturi de transformare avariate în localităţile Nămoloasa, Şerbăneşti, Oancea, Roşcanu, 1.500 de consumatori neavând energie electrică.

În judeţul Prahova este afectată total o linie electrică aeriană şi sunt avariate 40 de posturi de transformare, în localităţile Fulga, Ciorani, Boldeşti Grădişte, Sălciile, 7.500 consumatori fiind fără energie electrică.

Electrica dă asigurări că, în ciuda accesului dificil pe drumurile naţionale şi judeţene, care sunt impracticabile din cauza viscolului şi a acumulărilor de zăpadă, activitatea echipelor de lucru va continua până la reluarea alimentării cu energie electrică în condiţii normale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Electrica:Peste 60.000 de consumatori au rămas fără energie electrică din cauza viscolului şi gheţii.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Electrica:Peste 60.000 de consumatori au rămas fără energie electrică din cauza viscolului şi gheţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei