Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 oct 2011 - Anul XVI, nr. 236 (4834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

USL propune unificarea Gărzii de Mediu cu Agenţia pentru Protecţia Mediului

Joi, 6 Octombrie 2011 (14:52:03)

USL propune, în viziunea pe Mediu lansată joi, unificarea Gărzii de Mediu cu Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi acordarea unor stimulente pentru locurile de muncă "verzi" şi investiţiile ecologice.

USL porneşte de la premisa că investiţiile verzi, nedăunătoare mediului înconjurător, vor aduce la nivelul Uniunii Europene aproximativ zece milioane de locuri de muncă până în 2020.

Pentru protecţia mediului, USL propune Unificarea Gărzii de Mediu cu Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, deschiderea unei Linii Verzi în relaţia cu societatea civilă şi o atitudine proactivă la nivelul autorităţilor, corelarea tuturor programelor, planurilor şi strategiilor sectoriale, regionale şi naţionale la nivelul obiectivelor şi direcţiilor de acţiune privind mediul şi scurtarea termenelor de avizare şi autorizare pentru investiţiile verzi fără o diminuare a calităţii actului administrativ.

În plus, o parte dintre atribuţiile de reglementare şi control de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Garda de Mediu ar trebui transferate autorităţilor locale.

Pentru promovarea protecţiei mediului, USL propune acordarea de stimulente pentru locurile de muncă "verzi" din obţinerea de energie din surse regenerabile, gestionarea şi reciclarea deşeurilor, reabilitarea energetică a clădirilor, cercetare-dezvoltare. De asemenea, stimulente ar urma să fie acordate şi pentru favorizarea investiţiilor în tehnologii noi şi nepoluante, furnizarea de servicii de mediu, susţinerea investiţiilor în agricultura ecologică.

Operatorii din turism care obţin eticheta ecologică pentru pensiunile şi capacităţile de cazare ar urma să beneficieze de facilităţi fiscale, în viziunea USL.

PNL şi PSD propun şi susţinerea de la bugetul statului a cheltuielilor de administrare a pădurilor private cu suprafeţe sub 30 hectare, inclusiv cheltuielile pentru efectuarea cadastrului forestier.

Principalele măsuri avansate de USL sunt creşterea suprafeţei împădurite cu 2,5% din suprafaţa ţării, realizarea reţelelor de alimentare cu apă potabilă pentru 80% din populaţia României, realizarea reţelelor de canalizare în totalitate până la sfârşitul anului 2018. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL propune unificarea Gărzii de Mediu cu Agenţia pentru Protecţia Mediului.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USL propune unificarea Gărzii de Mediu cu Agenţia pentru Protecţia Mediului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei