Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 oct 2011 - Anul XVI, nr. 236 (4834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lungu vrea o strategie de dezvoltare a Sucevei până în anul 2020

Joi, 6 Octombrie 2011 (15:51:52)

Primăria Suceava intenţionează să realizeze o strategie de dezvoltare a municipiului reşedinţă de judeţ până în anul 2020. Anunţul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, după vizita pe care a efectuat-o în Polonia, în oraşul Sosnowiec. Lungu a participat în perioada 5 – 6 octombrie la Conferinţa internaţională pe teme de comunicare şi transparenţă în administraţia publică locală europeană care a avut loc Polonia, edilul Sucevei având o întâlnire şi cu omologul său din Sosnowiec, Kazimierz Górski, cu preşedintele Consiliului Orăşenesc şi cu alţi reprezentanţi ai administraţiei locale poloneze.

În cadrul conferinţei din Polonia, desfăşurată la Universitatea Humanitas din Sosnowiec, Ion Lungu a prezentat un referat cu privire la ,,Comunicarea şi transparenţa în promovarea şi implementarea proiectelor europene”.

„Aici am avut ocazia să prezint proiectele accesate de noi prin fonduri europene, derulate deja sau care sunt în curs de derulare în oraşul Suceava. Pot spune că au fost apreciate şi calificate ca proiecte importante pentru infrastructura de dezvoltare a oraşului nostru”, a spus Ion Lungu.  

Primarul Sucevei a mai spus că în cadrul discuţiilor cu primarul din Sosnowiec, Kazimierz Górski, au fost abordate teme privind descentralizarea, atribuţiile autonomiei financiare şi decizionale a autorităţilor locale. Lungu a arătat că, la aceste capitole, Polonia este mult mai avansată decât România, putându-se vorbi despre o descentralizare reală, 80% dintre deciziile privind comunitatea locală fiind luate la nivel local.

„Am fost la fel de plăcut impresionat de faptul că ei au stabilit strategia de dezvoltare a oraşului, Europa 2020, care reprezintă strategia Uniunii Europene de creştere economică pentru următorii ani până în 2020. Acest lucru îl avem şi noi în vedere şi dorim să-l realizăm şi la Suceava, începând de anul viitor până în 2020. Vom lucra serios la o strategie de dezvoltare a oraşului, în condiţiile în care Uniunea Europeană doreşte să devină o economie inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii. Avem nevoie de această strategie, Europa 2020, care să ne permită să depăşim împreună  mai uşor criza şi să putem atrage noi fonduri europene în perioada 2014 – 2020”, a declarat Ion Lungu. 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu vrea o strategie de dezvoltare a Sucevei până în anul 2020.
 Vizualizări articol: 953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu vrea o strategie de dezvoltare a Sucevei până în anul 20200.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei