Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 oct 2011 - Anul XVI, nr. 236 (4834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Direcţia Silvică Suceava

Venituri de 63.000 de euro obţinute din vânătoarea de cerbi, în această toamnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de vânători din ţări precum Germania, Austria, Spania, Ungaria, Cehia, dar şi din România vin an de an în pădurile Sucevei, atraşi nu doar de frumuseţea locurilor, ci şi de trofeele pe care le pot obţine aici, la vânătoare.

Trofeele de cerb se află în topul preferinţelor vânătorilor, mai ales că aici se află o populaţie numeroasă de cerbi, care trăiesc în libertate, în păduri, ceea ce face ca vânătoarea să fie mai grea, dar şi mai palpitantă şi spectaculoasă, după cum a precizat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Mihai Miheţiu.

Numai în această toamnă 40 de vânători, majoritatea străini, au solicitat să vină la cerbi, în pădurile Sucevei, iar până acum au fost recoltate 28 de exemplare, din care 18 exemplare de trofeu şi zece de selecţie.

Şeful Biroului de Vânătoare din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, Cristian Tomniuc, a precizat că numai din tarifele de vânătoare percepute şi din vânzarea trofeelor de cerb, în această toamnă au fost încasaţi 53.000 de euro, aproximativ alţi 10.000 de euro fiind obţinuţi din valorificarea cărnii de cerb.

Cel mai valoros trofeu obţinut de vânători în această toamnă este cel al unui cerb ale cărui coarne cântăresc aproximativ 8 kilograme, valoarea acestuia fiind de 2.800 de euro.

În pădurile administrate cinegetic de Direcţia Silvică Suceava trăiesc peste 2.100 de cerbi, conform evaluărilor făcute de specialişti chiar anul acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Venituri de 63.000 de euro obţinute din vânătoarea de cerbi, în această toamnă.
 Vizualizări articol: 3017 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Venituri de 63.000 de euro obţinute din vânătoarea de cerbi, în această toamnă1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hotilor trimis de
( 6 oct 2011, 11:38:07
de ce nu vineaza nemtii si austriecii la ei acasa? sau noi suntem mai prosti? la ei ies cerbii pe autostrada si nu au voie sa se atinga de ei, doar sint in romania destui nu?
2.   Completare trimis de
( 6 oct 2011, 11:49:24
apropo pe langa cerbii cu autorizatie cati mai vindeti la negru?
3.   FAUNA LOR trimis de
( 6 oct 2011, 14:03:21
Tiriac face macel la mistreti iar MIHETIU LA CERBUL CARPATIN.Bine ca a fost ziua curateniei si au gasit cit de cit curat .Ceausescu a fost alungat si omorit si din cauza vinatorii de trofee.Acum totul se face legal si noi nu avem nimic de cistigat.ATUNCI MACAR SE MAI PLATEAU DATORIILE TARII.
4.   Rupem tot trimis de
( 6 oct 2011, 19:25:02
in austria vanatul este interzis..si ei vin la noi si in fiecare an fac macel... vaneaza tot ptr ca au bani.. la noi peste cativa ani nu o sa mai vezi urma de cerb sau mistret. eu unul sunt contra vanatorilor spanioli austrieci si restu...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei