Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 oct 2011 - Anul XVI, nr. 236 (4834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Manevre ascunse

Adevăraţii responsabili de poluarea râului Suceava, reprezentanţii Primăriei Vicovu de Sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Materialul publicat în numărul de ieri al cotidianului „Monitorul de Suceava” referitor la dezastrul ecologic de pe râul Suceava, în zona podului care face legătura între localităţile Laura şi Gura Putnei, nu a rămas fără reacţii. Mai mulţi cetăţeni din zonă au sunat la redacţie şi ne-au semnalat lucruri incredibile despre modul în care primarul şi reprezentanţii autorităţilor locale din Vicovu de Sus înţeleg să-şi facă treaba.

De teama unor eventuale repercusiuni, oamenii ne-au rugat să nu le publicăm numele, povestindu-ne în schimb cum stă în realitate situaţia în Vicovu de Sus în privinţa gunoaielor.

„Nu este adevărat că oamenii aruncă gunoiul în albia râului, aşa cum a declarat primarul. Cei care se ocupă cu aşa ceva, în mod organizat, sunt chiar cei de la primărie. Au un tractor cu remorcă şi în fiecare zi adună gunoiul cu ţigani care prestează muncă socială. Iar în loc să ducă acest gunoi la o groapă autorizată, îl descarcă direct lângă pod. Asta se petrece de mult timp, dar văd că se încearcă aruncarea vinovăţiei în altă parte. Noi plătim o taxă de salubrizare şi scoatem gunoiul la poartă, iar de aici îl ridică tractorul primăriei, care îl aruncă direct în râul Suceava”, a mărturisit un bărbat din Vicovu de Sus.

Oamenii şi-au exprimat revolta şi pentru faptul că din râul Suceava se adapă animalele, iar gunoiul aruncat reprezintă un adevărat focar de infecţie.

„Ne putem îmbolnăvi cu toţii. Cele mai expuse sunt animalele, dar şi pentru oameni este un pericol foarte mare. Este un atentat la sănătatea noastră, a tuturor, şi asta pentru că suntem conduşi de oameni suficient de inconştienţi încât să nu ia măsuri pentru a stopa poluarea râului Suceava”, a menţionat o altă persoană din Vicovu de Sus.

 

Gunoiul, nivelat şi acoperit cu balast

În mod ironic, pe podul la baza căruia gunoaiele se adună de la o zi la alta, Primăria Vicovu de Sus a montat o tăbliţă prin care cetăţenii sunt avertizaţi că vor fi amendaţi cu sume între 3.000 - 15.000 de lei. Întrebat acum două zile dacă a amendat pe cineva pentru depozitarea ilegală a deşeurilor, primarul Gheorghe Schipor nu a avut un răspuns. Probabil pentru că nu a dat nici o amendă. În schimb, Garda de Mediu Suceava l-a „călcat” de două ori pe primarul din Vicovu de Sus pentru această problemă. Prima dată l-a amendat cu 10.000 de lei şi i-a trasat sarcină să aducă terenul la starea iniţială. Pentru că nu a respectat măsurile de ecologizare a zonei, Schipor s-a ales cu o nouă amendă, de 50.000 de lei, iar în ritmul în care înţelege să-şi facă treaba se poate alege cu o nouă sancţiune. Din păcate, aceste contravenţii nu sunt de mare folos, iar mediul înconjurător rămâne poluat, râul Suceava devenind o imensă groapă de gunoi ilegală.

Oricine se deplasează la faţa locului poate observa fără nici cel mai mic efort că pe malul drept al râului Suceava sunt depozitate sute de tone de gunoi. Din dorinţa de a ascunde totul, primarul Gheorghe Schipor a adus câteva remorci de balast, le-a turnat peste gunoi, iar apoi, cu ajutorul unui buldozer, a nivelat totul. Practic, nu a făcut altceva decât să ascundă gunoiul, care la prima ploaie mai puternică şi la creşterea debitului râului Suceava va fi luat şi dus în aval.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adevăraţii responsabili de poluarea râului Suceava, reprezentanţii Primăriei Vicovu de Sus.
 Vizualizări articol: 2678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Adevăraţii responsabili de poluarea râului Suceava, reprezentanţii Primăriei Vicovu de Sus4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei