Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 oct 2011 - Anul XVI, nr. 236 (4834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANI: Nu se pot recupera prejudiciile din contractele încheiate de funcţionari incompatibili

Joi, 6 Octombrie 2011 (14:46:29)

Secretarul general al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, a afirmat, joi, că este inexistent mecanismul de anulare a contractelor şi recuperare a prejudiciilor, după ce se constată că funcţionarul public s-a aflat în stare de incompatibilitate atunci când a încheiat contractele.

Totodată, oficialul ANI a declarat că este anormal ca o persoană găsită în conflict de interese în trei ani să fie numită din nou într-o funcţie publică, fără niciun fel de problemă.

Potrivit legii, timp de trei ani funcţionarul public găsit în stare de incompatibilitate nu poate accede la o funcţie de conducere sau de demnitate publică.

O altă problemă indicată de secretarul general ANI este aceea că după ce decizia instanţei rămâne irevocabilă privind starea de incompatibilitate a unui funcţionar, ANI trebuie să iniţieze o nouă procedură de anulare a contractelor semnate de respectivul funcţionar, însă judecătorii spun că nu este un act administrativ.

"Sunt disfuncţii majore în instrumentarea cauzelor privind conflictele de interese. Abordarea multidisciplinară este foarte necesară", a spus Georgescu.

El a reclamat faptul că nu este respectată legea - penală sau administrativă -, iar sancţiunile ar trebui să fie clare. "Mecanismul de anulare al contractelor şi de recuperare a prejudiciilor este practic inexistent", a susţinut oficialul ANI.

Pe de altă parte, Horia Georgescu a arătat că ANI nu primeşte sesizări de la cei care gestionează licitaţii, comisii sau instituţii, "care ştiu, cunosc" faptul că sunt nereguli, astfel că agenţia identifică din presă cazuri sau din abordările sale de prevenţie.

Joi, la Ministerul Justiţiei a fost organizată dezbaterea publică pe tema noii strategii anticorupţie, acţiunea făcând parte din programul Iniţiativa pentru o Justiţie Curată (IJC), un proiect al Societăţii Academice din România (SAR) şi al Fundaţiei Freedom House România, finanţat de Ambasada Statelor Unite la Bucureşti.

La dezbatere au fost prezenţi oficiali ai instituţiilor de control, vicepreşedinta instanţei supreme, judecătoarea Aida Popa, oficiali ai Comisiei Europene şi diplomaţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANI: Nu se pot recupera prejudiciile din contractele încheiate de funcţionari incompatibili.
 Vizualizări articol: 416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANI: Nu se pot recupera prejudiciile din contractele încheiate de funcţionari incompatibili0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei