Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 oct 2011 - Anul XVI, nr. 236 (4834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Cinste

Fălticeneanul Bogdan Baciu şi-a început mandatul de un an ca delegat de tineret al României la ONU

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fălticeneanul Bogdan Baciu, elev la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, şi-a început în această săptămână mandatul de un an ca delegat de tineret al României la Organizaţia Naţiunilor Unite. La ONU, elevul din Fălticeni va participa la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, care se va desfăşura în decursul a două săptămâni. În cadrul Adunării Generale, Bogdan va trebui ca, într-un discurs de cinci minute, să prezinte o scurtă situaţie a tinerilor români şi a problemelor lor.

Bogdan Baciu a susţinut marţi un prim discurs în plenul Comisiei a III-a a ONU şi a avut onoarea de a participa la fotografia de grup şi individuală cu Secretarul General al ONU, Ban Ki Moon.

 

La ONU, ziua durează foarte puţin

„Totul este copleşitor pentru mine, de la adaptarea la fusul orar şi oraşul în sine, până la sălile din fortăreaţa ONU. Abia aici realizezi ce responsabilitate are mandatul tău şi cât de activi sunt tinerii în celelalte ţări. Nu o dată mi s-a făcut <pielea de găină> ascultând discursurile colegilor delegaţi şi acelaşi lucru a fost remarcat şi de ceilalţi participanţi la întâlniri care nu trimit delegaţi de tineret la ONU. Suntem peste 20 de ţări cu delegaţi de tineret şi avem o groază de lucruri de împărtăşit unii altora.

Ziua aici durează foarte puţin. Ziua avem şedinţe în plen, seara întâlniri informale, propuneri pe rezoluţii şi noaptea târziu scrierea şi trimiterea rapoartelor în ţară, împreună cu Misiunea Permanentă a României pe lângă ONU, unde avem privilegiul să fim cazaţi.

Sunt extrem de multe lucruri de împărtăşit, se întâmplă foarte multe lucruri într-un timp foarte scurt. Am întâlnit oameni ca doamna Ambasador Simona Miculescu, domnul Alexandru Ciorobea şi alţi români care lucrează la Misiune Permanentă a României pe lângă ONU, oameni care depun tot efortul ca mandatul meu şi al Alexandrei Năstase (President at Romanian Center for International Relations and Security Studies), să fie unul reuşit.

Dacă în Europa nu suntem văzuţi foarte bine, pot spune că aici sunt mândru să spun că sunt român şi asta datorită faptului că foarte mulţi concetăţeni lucrează aici, având funcţii şi joburi foarte importante, lucru extrem de greu de realizat în cel mai competitiv oraş din lume”, ne-a declarat Bogdan Baciu.

Elevul din oraşul de pe Şomuz va mai pleca la New York în luna februarie a anului viitor.

Bogdan Baciu este vicepreşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor, preşedintele Consiliului copiilor „Spune, Suceava” şi redactor-şef al publicaţiei „Revista noastră”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fălticeneanul Bogdan Baciu şi-a început mandatul de un an ca delegat de tineret al României la ONU.
 Vizualizări articol: 1652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Fălticeneanul Bogdan Baciu şi-a început mandatul de un an ca delegat de tineret al României la ONU5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo, Bogdane!! trimis de
( 6 oct 2011, 12:22:13
Sincere felicitări, Bogdane! Mă bucur mult să citesc aceste lucruri frumoase despre tine! Te salută colegul cu care ai lucrat la ”Dumbrava minunată” din Fălticeni.winking

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei