Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 oct 2011 - Anul XVI, nr. 236 (4834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iohannis despre Nokia: Comportament de lăcustă industrială

Joi, 6 Octombrie 2011 (18:29:58)

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că politica firmei Nokia denotă "comportament de lăcustă industrială", iar autorităţile române ar fi putut preveni toate problemele dacă ar fi stabilit în mod clar "în ce condiţii vine şi în ce condiţii pleacă", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Probabil, cei care au promovat proiectul Nokia ar fi trebuit să se informeze care este politica concernului Nokia. După părerea mea, aşa ceva se numeşte comportament de lăcustă industrială. Vine într-o locaţie, consumă resursele puse frumos la dispoziţie, după care pleacă. A fost evident că aşa se întâmplă", a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, toate problemele legate de plecarea firmei de la Jucu, din judeţul Cluj, ar fi putut fi prevenite, în cazul în care s-ar fi stabilit clar condiţiile venirii şi cele ale plecării companiei.

"După părerea mea, nu s-a discutat foarte clar cu Nokia în ce condiţii vine şi în ce condiţii pleacă. Acest lucru s-ar fi putut discuta, măcar informal, dacă nu printr-un contract", a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis a afirmat că autorităţile din Sibiu au evitat discuţiile cu companiile foarte mari, care îşi permit astfel de comportamente.

"Am evitat astfel de discuţii, dar nici nu sunt chiar atâtea companii mari care-şi permit această politică de concern. Doar multinaţionalele foarte mari îşi pot permite aşa ceva", a spus Iohannis.

Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Grupul finlandez Nokia a început în februarie 2008 producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 de milioane de euro.

Procedurile de închidere a fabricii se vor derula până la sfârşitul anului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iohannis despre Nokia: Comportament de lăcustă industrială.
 Vizualizări articol: 911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Iohannis despre Nokia: Comportament de lăcustă industrială5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei