Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 oct 2011 - Anul XVI, nr. 236 (4834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNS "Cartel Alfa" protestează faţă de intenţia impozitării pensiilor

Joi, 6 Octombrie 2011 (15:22:52)

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" protestează faţă de poziţia exprimată public de unii membri ai Guvernului, parlamentari şi reprezentanţi ai Băncii Naţionale privind impozitarea pensiilor şi schimbarea criteriilor pentru acordarea indemnizaţiei de şomaj.

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" informează, joi, că protestează faţă de poziţia exprimată public de unii membri ai Guvernului, parlamentari şi reprezentanţi ai Băncii Naţionale, care încearcă să promoveze ideea că, singura soluţie pentru depăşirea noii crize economice este pauperizarea şi mai adâncă a categoriilor sociale defavorizate, deja grav afectate de măsurile de austeritate precedente impuse de Guvernul Boc.

"Este vorba, mai ales, de pensionari şi de intenţia impozitării pensiilor, şi de şomeri, care sunt lăsaţi fără ajutor de şomaj în urma unor criterii inventate de tipul «fumaritului fanariot»", se arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

CNS "Cartel Alfa" consideră că trebuie introdusă pe agenda publică o dezbatere profundă şi serioasă legată de impozitarea celor cu venituri mari, acesta fiind unul din subiectele prioritare în discuţie, în acest moment, în mediile economice atât în presa din Statele Unite ale Americii, dar şi în state din Europa.

"CNS «Cartel Alfa» consideră că impozitarea cu 40 la sută a veniturilor anuale care depăsesc 200.000 de ron este strict necesară pentru a împiedica apariţia unei fisuri în societatea civilă românească, între grupul celor foarte bogaţi şi al cetăţenilor foarte săraci, dependenţi de ajutoarele sociale date de stat", se arată în comunicat.

De asemenea, sindicaliştii consideră că este de strictă urgenţă reanalizarea modului de aplicare a impozitului pe profit, obiectivul fiind acela al identificării căilor prin care să fie stimulate investiţiile în România şi nu obţinerea dividentelor pentru consumul propriu al celor bogaţi.

"Cartel Alfa consideră că impozitarea veniturilor mari şi stimularea investiţiilor trebuie să fie obiective prioritare ale Guvernului, în actualul context economic intern şi internaţional. Acesta trebuie să fie un subiect prioritar care reprezintă adevărata soluţie pentru susţinerea bugetului de stat", arată sindicaliştii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNS "Cartel Alfa" protestează faţă de intenţia impozitării pensiilor.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
CNS "Cartel Alfa" protestează faţă de intenţia impozitării pensiilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei