Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 oct 2011 - Anul XVI, nr. 236 (4834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Kelemen: Reorganizarea administrativă nu se face până în 2012 sau, dacă se face, va fi fără UDMR

Joi, 6 Octombrie 2011 (18:05:56)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, la Arad, că reorganizarea administrativă nu va avea loc până în 2012, iar "dacă se va face, se va face fără UDMR", pentru că Uniunea nu acceptă variantele propuse până acum şi susţine luarea unei decizii la începutul următorului ciclu electoral.

Aflat la Arad pentru a participa la manifestări comemorative ale comunităţii maghiare, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu susţine actualele variante de reîmpărţire administrativă a ţării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Regionalizarea nu se va face până în 2012 sau, dacă se va face, se va face fără UDMR. Eu cred că o reformă administrativă trebuie făcută la începutul ciclului electoral, nu la sfârşitul mandatului, şi de aceea în acest moment tot ce am discutat, ce am văzut, nu poate fi susţinut", a declarat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a adăugat că "transformarea judeţelor în megajudeţe sau transformarea regiunilor de dezvoltare în judeţe ar fi o greşeală".

"Atragerea de fonduri europene este un argument slab, nu din cauza judeţelor actuale, nu din cauza problemelor din administraţia judeţeană nu am atras fonduri sau am atras foarte puţine fonduri. Propunerea mea este să facem dezbaterile, să pregătim actele normative, dar decizia să fie luată abia după alegeri, pentru că, dacă am ajunge la un consens, nu am avea timp să punem în aplicare şi am crea un haos administrativ foarte mare, de care nu au nevoie cetăţenii", a mai spus Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR s-a aflat la Arad pentru a participa la comemorarea celor 13 generali ucişi acolo în timpul revoluţiei maghiare de la 1848-1849.

Manifestările comemorative au avut loc în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare, în prezenţa a aproximativ 1.000 de persoane, între care reprezentanţi ai comunităţii maghiare din România şi oficiali ai Guvernului de la Budapesta.

Mişcarea Noua Dreaptă a participat cu aproximativ 30 de adepţi, care aveau steaguri ale României, dar şi un banner pe care scria: "În memoria celor 40.000 de români ucişi în 1848 de armata ungară sub comanda lui Jozef Bem". Manifestanţii Noii Drepte s-au plasat în faţa Arcului de Triumf, monumentul românesc din parc, fără a tulbura manifestarea maghiarilor. Manifestarea a fost supravegheată de forţe de ordine, fără a fi semnalate incidente.

În fiecare an, manifestările comemorative în memoria celor 13 generali atrag între câteva sute şi câteva mii de persoane în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare de la Arad, majoritatea maghiari, în frunte cu lideri UDMR şi politicieni de la Budapesta.

Liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras Levente, a declarat, luni, că reorganizarea administrativ-teritorială nu este o prioritate pentru UDMR în acest mandat, arătând că Uniunea va respinge acest proiect dacă va ajunge în Parlament.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, comentând faptul că UDMR susţine că reorganizarea administrativă se poate face doar după 2012, că, prin dialog, se poate găsi o formulă de compromis care să facă Uniunea să depăşească această idee.

Conducerea PDL a fost mandatată să continue discuţiile cu UDMR în privinţa reorganizării administrativ-teritoriale pe o formulă "suficient de flexibilă", declara, la rândul său, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, arătând că reorganizarea nu se poate face decât la sfârşit de mandat, adică înainte de alegeri.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kelemen: Reorganizarea administrativă nu se face până în 2012 sau, dacă se face, va fi fără UDMR.
 Vizualizări articol: 504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kelemen: Reorganizarea administrativă nu se face până în 2012 sau, dacă se face, va fi fără UDMR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei