Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2011 - Anul XVI, nr. 234 (4832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vreme:România-competitivă în IT,dar trebuie pus accentul în continuare pe dezvoltarea specialiştilor

Marţi, 4 Octombrie 2011 (14:06:28)

România este competitivă în ceea ce priveşte soluţiile informatice şi a atras interesul unor companii precum IBM, Oracle şi HP, dar trebuie să se axeze în continuare pe dezvoltarea specialiştilor din domeniu, a declarat, marţi, ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme.

"Aici trebuie să punem noi accentul, pe resursa umană de înaltă calificare în domeniul IT: programatori, analişti. (...) Ne bucurăm când cineva vine şi investeşte în România şi ne întristăm când pleacă", a afirmat Vreme, întrebat ce măsuri poate lua Guvernul după ce Nokia a decis să se retragă din România.

Ministrul a adăugat că unele companii mari au deschis în România centre de dezvoltare, iar IBM, Oracle şi HP vor activa în continuare pe piaţa locală.

"România este competitivă - şi o spun cu toată responsabilitatea - din punctul de vedere al soluţiilor informatice, a analiştilor noştri. Valoarea adăugată este foarte mare pe acest domeniu", a mai spus Vreme, prezent la International Digital Forum 2011, un eveniment dedicat industriei televiziunii digitale organizat marţi şi miercuri la Bucureşti.

Nokia a anunţat, joi, că va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Vreme a declarat pentru MEDIAFAX, după anunţul Nokia, că decizia grupului are o motivaţie economică şi arată că trebuie urgentată punerea în practică a schemei de ajutor de stat pentru sectorul IT&C, care va convinge investitorii să rămână sau să dezvolte afaceri în România.

Grupul finlandez Nokia a început în februarie 2008 producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 de milioane de euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vreme:România-competitivă în IT,dar trebuie pus accentul în continuare pe dezvoltarea specialiştilor.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vreme:România-competitivă în IT,dar trebuie pus accentul în continuare pe dezvoltarea specialiştilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei